Annons
Annons

Helgens godaste pumpasoppa

Härlig färg och god smak! Med den här pumpa-soppan kan du ta vara på pumpans alla hälsofördelar. Lite kolhydrater och glutenfri.

Redaktionen

31 oktober, 2013
Helgens godaste pumpasoppa
Dela inlägget

Härlig färg och god smak! Med den här pumpa-soppan kan du ta vara på pumpans alla hälsofördelar. Lite kolhydrater och glutenfri.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.

Portioner: 4

Ingredienser

750 g pumpa
2 msk Cocosa
½ gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk riven ingefära
½ msk kummin
½ msk gukrmeja
Lite havssalt
Lite peppar
5 dl vatten
1 tärning vegetarisk buljong

Gör så här

Skär pumpan i tärningar och värm upp vattnet med buljongen.
Smält Cocosa och blanda i kummin, ingefära och gurkmeja i den varma oljan.
Tillsätt finhackad lök och vitlök i olje- och kryddblandningen. Låt det småfräsa i några minuter.
Tillsätt pumpatärningarna.
Blanda därefter i buljongen och låt småkoka i cirka 10-15 minuter.
Kör blandningen med en stavmixer till en fin konsistens.
Servera gärna med färsk koriander.

Annons
Annons