Annons
Annons

Het lyxig lax-och räkgryta

En het, lyxig lax-och räkgryta som värmer i höstrusket. Servera med råris eller en pytt på aubergine för dig som kör LCHF.

Redaktionen

26 oktober, 2012
Het lyxig lax-och räkgryta
Dela inlägget

En het, lyxig lax-och räkgryta som värmer i höstrusket. Servera med råris eller en pytt på aubergine för dig som kör LCHF.

Ingredienser (2 portioner)
300 gram färsk laxfilè
färskpressad saft av en halv lime
1 1/2 krm finmalen havssalt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek eller 1 chilifrukt
2 msk kokosfett med smak
ca 250 gram krossade tomater
1/2 buljongtärning
1 msk finhackad koriander
1/2 dl finhackad persilja
1 burk ekologisk kokosmjölk
ca 100 g skalade räkor

Gör så här
Ta bort skinnet på den färska laxfilén och skär den i mindre bitar. Pressa över limesaft och salta.Blanda ordentligt och låt stå kallt i kylskåpet och dra medan du gör tomatsåsen.
Skala lök och vitlök och skiva tunt. Fräs i kokosfett tillsammans med sambal oelek eller finhackad urkärnad chilifrukt.
Slå över de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen, tillsammans med persilja och koriander.. Låt sjuda på svag värme i ca 10-15 minuter.
Tillsätt kokosmjölk, och låt koka upp under omrörning. Lägg i laxbitarna och sjud på svag värme ca 7-8 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellet mer salt och peppar. Ta av från spisen och vänd ner räkorna.

Abubergine-pytt ingredienser (2 portioner)
1 aubergine
1 gul lök
örtsalt
2 msk olivolja till stekning

Gör så här
Skala auberginen och skär i tärningar
Hacka löken fint
Stek på medelvärme tills det fått färg. Krydda med örtsalt

Annons
Fakta

Fakta

Recept kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons
Annons