Jonas Hallberg pressfoto lets dance TV4

Jonas Hallberg: ”Jag tror jag kan gå ner mer i vikt än Steffo”

Fakta

Namn: Jonas Hallberg.
Ålder: 44 år.
Bor: Los Angeles, på väg att flytta till Mexico City.
Familj: Mexikanska sambon Antonio Quiroz och deras tvååriga "dotter", chihuahuan Chiquita.
Synlig i social media: På Instagram: som sig själv: @stylistjonashallberg, sin hund: @the_chef_chiquita samt Facebook: Stylist Jonas Hallberg
Aktuell med/sysselsättning:
– Let's dance 2015. Och så fort programmet är över går flyttlasset till Mexico City där jag ska jobba som "Contributing fashion editor" på Vouge Mexico och öppna upp ett guesthouse, ett gay bed and breakfast, som ska heta La Casa Papi.
Dold talang:
– Jag gör Sveriges bästa spagetti och köttfärssås. Det fick man se den 9 mars i TV4:s "Nio hos stjärnorna", då kickade jag ass (och vann. Reds anm.). Hemligheten med en bra spagetti bolognese är extra mycket vitlök, extra mycket ketchup och ja, extra mycket allt egentligen, haha.

Hittills har han fått dåliga poäng av juryn och kritiserats för dålig teknik – men folket älskar honom. 
Stjärnstylisten Jonas Hallberg verkar tillsammans med Ingemar Stenmark bli årets stora tittarfavorit i Let’s dance.
För Kurera berättar han om sina förhoppningar – och erkänner att han ibland kan känna sig hämmad.
Yeah, as if… Eller?

Han stylar kändisar som Cameron Diaz, Megan Fox, Scarlett Johansson, Sharon Stone och Catherine Zeta-Jones. Man skulle ju lätt kunna tro att han ska vara en uppblåst snobb. Men nej, Jonas Hallberg är allt annat än uppblåst. Även om han själv liknar sig vid både en semla och den svulstiga flodhästen Gloria i filmen Madagaskar.
Jonas är karismatisk som få. Lättsam, glad, rapp i käften och man får ögonblickligen känslan av att tycka om honom. Och att man är omtyckt tillbaka. Det är en konst.
Till och med den ofta så kritiske Tony Irving tycker att Jonas Hallberg är fantastisk. Det har huvuddomaren uttryckt både i programmet och skrivit i sin blogg. Det är också en konst.

Jonas Hallberg stylist och ingemar stenmakr i dans

Varandras motsatser – men båda tittarnas favoriter. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

 

Kvar i programmet tack vara ”babsen”
Men poängmässigt har det hittills inte varit någon hit. I premiärprogrammet lyckades Jonas och danspartnern Malin Watson bara skrapa ihop åtta poäng och kom på delad sistaplats. I fredags gick det lite bättre med 14 poäng men trots sammanlagda 22 poäng för de två inledande veckorna placerade de sig sämst bland paren. Tack vare rösterna från tittarna –  eller ”alla babes därute” som Jonas säger – blev han kvar programmet.
För även om han kritiseras för sin dåliga teknik hyllas han för sitt sätt att äga scenen – och sitt härliga sätt att vara. Det är på scenen Jonas hör hemma.
– Det känns lite som att det inte finns en scen stor nog åt Jonas Hallberg, säger hans danspartner Malin Watson när Kurera träffar paret.

Jonas Hallberg och Malin Watson på första studiorepet inför premiären av lets dance 2015

Jonas gillar att glida runt och vara fabulous, något han är amazing at. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

En dans med Hollywoodtwist
Och med det menar hon inte att det är Jonas ego som är så stort att han behöver denna plats – utan att han har så svårt att hålla sig på kvar på en liten yta. Han glider gärna iväg och ”tar över scenen”.
– Ja, hur ska jag komma ihåg det här tänker jag ofta. Jag brukar ofta säga till Malin: Kan vi inte ta bort några steg, några kombinationer och ge mer plats åt att få gå runt mer och bara vara lite fabulous? Man skulle kunna kalla det en cha cha eller tango med hollywoodtwist. Folk skulle säga ”shit, vilken cool tango!” Det är kanske dags för en ny vind i Let’s dance? säger Jonas med ett gabflabb.
För innan man väl är där tror man att det ska vara så lätt, berättar han.
– Innan programmet frågade jag Malin: ”Hur länge dansar man?” och Malin ba: ”Mellan 1,20 och 1,40 minuter.” Jag ba: ”En och en halv minut?! Oh my god, det är liksom ingenting, det klarar jag!” För man tittar ju på paren och tänker: ”Äh, det där kan jag också göra” – men det är inte så lätt som det ser ut.

Mer rampfeber än folk tror
Men även om han är i sitt absoluta essä på scenen menar han själv att det bor det även en skyggare sida i den till synes superextroverta Jonas Hallberg också, något många kanske inte skulle tro. Han växte upp i småstaden Köping. Som barn och tonåring var han mobbad, något som garanterat gjort honom mer ödmjuk. Även idag kan den
– Jag kan absolut känna mig hämmad ibland. Ibland kan jag bli det och känna att nej gud, vad är det som händer nu?
Även om hans danspartner Malin inte tvivlar på att han kommer få fram sin härliga personlighet på scenen är Jonas själv lite orolig för rampfeber. Även om det inte drabbat honom hittills.
– Det kan jag absolut känna. Jag tror att jag har ganska mycket nerver i mig faktiskt men inte inför det folk tror. En del menar att: ”Gud, det är 2- 2,5 miljoner människor som ska kolla när man dansar men det är inte läskigt tycker jag. För det är på TV och där har jag i alla fall lite erfarenhet i och med Top Model och annat jag gjort tidigare. Däremot tycker jag att det är sjukt läskigt att ha 700 personer som ska sitta live i studion och titta på en. Det – och att det är live  tycker jag är läskigt.

Förhoppningar om gruvarbetare – och en viktresa
Jonas berättar om några av sina stora förhoppningar med deltagandet i programmet.
– Jag hoppas ju att gruvarbetarna i Kiruna kommer att rösta på mig, och alla babes på mindre orter. Inte bara de mer vidsynta i Stockholm.
Och så skulle han gärna gå långt i programmet, men inte på grund av de anledningar man kan tro, som äran av att vinna. Nej, Jonas vill gå gärna gå ner i vikt.
– Ja, men ja! Det kommer verkligen hända också tror jag. Bara jag och Malin dansade från fredag till söndag i LA i gick jag ner 3,2 kilo och sedan gick jag ner ytterligare 6,7 kilo. Jag kände mig som Marie Serneholt, so skinny. Men sedan åkte Malin hem och då gick jag snabbt upp nästan allt igen.

Hur mycket hoppas du gå ner?
– Hänger jag kvar ett tag, till topp fyra, topp fem så där, så tror jag i alla fall easy peasy att jag går ner minst 20 kilo. Kanske mer! För om Steffo gick ner 25 kilo tror jag att jag kan gå ner mer än honom. Men man får vara försiktig med att gå ner för mycket i vikt när man passerat 40 års-sträcket för man vill ju inte bli så smal att man snubblar på det lösa fettet som hänger ner. Man vill ju inte snubbla på sina love handles, säger han och gapfnittrar.
Han är en novis inom dans, berättar han.
– Jag har liksom ingen tidigare erfarenhet av dans. Eller jo, på amatörplanet för jag älskar att dansa och klart att man varit runt på dansgolv och klubbar runt om i världen men jag har ingen annan erfarenhet. Jag har aldrig aldrig vunnit någon danstävling ens i skolan, bara i mina wildest dreams, skulle man kunna säga.

Jonas Hallberg och Malin Watson

Med danspartnern och ”dottern” Chiquita, en tvåårig chihuahua. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Vad är roligast och vad är svårast?
– Allt är roligt och det är fantastisk träning men det här med att tvingas lära sig att komma ihåg allting…  Det är jädrigt, jädrigt svårt, mycket svårare än jag någonsin trodde.
Den största utmaningen, förutom att se ut som om det är han som för och inte Malin, har varit att lära sig ta koreografi.
– Attt komma ihåg stegen och inte bara börja gå runt lite planlöst och fabulous har varit svårt. Man glömmer lätt vad som händer härnäst liksom. Men det känns ändå ganska lugnt och skönt för Malin har så otroligt mycket erfarenhet – så bara om hon håller en och man får vara i hennes famn så kan jag bara glida med. I alla fall nästan.

Vilken dans tycker du bäst om?
– Jag har upptäckt att jag föredrar latinodanserna framför de här standarddanserna som slow fox, vals, tango eller quickstep. Man tror att de ska vara lättare än latinodanser men nej. Latinodanserna är lite mer ”shaky shaky”, mer sexy och man får ha lite mer attityd så det är roligare känner jag, skrattar Jonas.

Jonas hallberg övar rumba med malin watson.

Onsdagsrepetitionen inför fredagens rumba, ”kärlekens dans”. Foto: Instagram @stylistjonashallberg

Rumba på fredag
Och tur är det för på fredag är det dans för lite ”shaky shaky”, det vill säga en rumba.
Det kommer gå fint tror och hoppas vi på Kurera.
För Jonas Hallberg rockar – inte ett dugg. Han är rätt och slätt fab!

Av Isabelle Hedander


Skriv ut artikel


Kvinna ligger och sover gott

Trött på att ligga sömnlös? Här är 5 naturliga knep för bättre sömn

Naturlig hälsa

Är du egentligen en glad och härlig person men tillfälligt energilös på grund av sömnproblem? Du är inte ensam. Ofrivillig sömnbrist är vanligare än många tror och en god nattsömn gör enorm skillnad för den upplevda livskvaliteten. Men – många räds att ta hjälp på grund av att läkemedel kan vara vanebildande och medföra dåsighet dagen efter. Många lider dock i onödan, för det finns naturlig hjälp du inte blir beroende av. Här är några knep som hjälper vid sömnbesvär.

Manshänder med starka naglar

Starkare naglar med mineraler

Naturlig hälsa

Under tre år led 62-åriga Shirzad Kalhori av tunna naglar som bröts av och blödde. Efter att av sin fru och döttrar blivit tipsad om ett näringstillskott såg han förbättring på två månader – och idag är naglarna starkare än någonsin.

Denise Lopez

En tuff värld som kan knäcka de flesta

Krönikan

Att vara artist och lite offentlig så där är ingen dans på rosor, om nu någon trodde det. Det är en tämligen hård och ytlig värld och inte särskilt förlåtande. Jante råder än hårdare här och folk tycker väldigt mycket. Tro mig, jag vet. Den här branschen har varit nära att ta knäcken av mig. Men så kom jag på bättre tankar.

Dvärgpalmen sågpalmetto och dess bär

Sågpalmetto – ett naturligt knep vid godartad prostataförstoring

Hälsa

Med stigande ålder är en godartad förstoring av prostatakörteln snarare regel än undantag för män. En förstorad prostata är oftast inget farligt men kan innebära att man behöver kissa oftare, inte minst nattetid samt svårigheter att tömma blåsan helt. Det kan även störa samlivet. Traditionell behandling innebär ofta biverkningar som erektionsproblem, vilket gör att många män undviker att söka hjälp. Men – det finns ett enkelt och helt naturligt knep du med prostatabesvär bör känna till: Sågpalmetto.

Medelålders man i vit skjorta tar sig för pannan som han glömt något

Så får du bättre minne – 9 tips!

Allmänt

Upplever du att ditt minne allt oftare sviker dig? Stress, överstimulans, åldrande. Orsakerna kan vara många. Men det finns hjälp att få – och det är mindre avancerat än du tror. Här är nio knep som förbättrar ditt minne.

Kvinna 45 plus blickar ut över sjö

Klimakteriet – fortfarande ett ämne präglat av skam och stor okunskap

Hälsa

Klimakteriet firas med en egen dag. Den 18:e oktober varje år inträffar internationella klimakteriedagen. Den finns bland annat för att ämnet, genom att uppmärksammas, har större chans att få anslag till forskning och medicinskt stöd – men även för att klimakteriet behöver komma upp i ljuset då ämnet fortfarande är enormt tabu och något kvinnor lider av och skäms över i det tysta. Trots att hälften av världens befolkning någon gång kommer att drabbas vet få ens vilka symtomen är – eller vilken hjälp som finns. Det försöker Kurera råda bot på här.

Kvinna håller sig om sitt ben som om smärta

Reumatikerförbundet: Många med värk experimenterar med starka läkemedel

Värk

Tiotusentals personer i Sverige lider av smärtor som tyder på ledsjukdomen artros, men av dessa har många ännu inte fått diagnosen. Mörkertalet tros vara stort, likaså antalet som inte vet hur de kan bli av med smärta och besvär. "Det är bekymmersamt att många tycks experimentera på egen hand med starka läkemedel. Både bland dem med diagnosen och bland dem med symtom finns ett flertal som använder opiater och beroendeframkallande smärtläkemedel. Det är en varningssignal som sjukvården måste ta på allvar", säger Hans Håkansson, ordförande i Reumatikerförbundet, som även poängterar att det råder omfattande brister inom vården när det gäller rådgivning kring diagnosen.

Potatisar på jord

Ny skräddarsydd GMO-potatis får odlas utan särskilt GMO-tillstånd

Eko/miljö

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har tagit fram en industripotatis som kan ersätta den EU-förbjudna GMO-potatisen Amflora, som stoppades 2012 – trots att den nya potatissorten har samma egenskap. Skillnaden ligger i den genmodifieringsteknik som använts. På grund av att den inte lämnar kvar några främmande gener klassas tekniken inte som GMO och därför krävs heller inga särskilda GMO-tillstånd för odling.

Paradisets grönsakshörna Södermalm

Paradiset expanderar!

Kost

Glada nyheter: Nu ska fler få chansen att uppleva himmelriket. Paradiset växer nämligen så det knakar! När Stockholmsbaserade Paradiset sommaren 2015 öppnade klev de rakt in på platsen som Skandinaviens största ekolivsmedelsbutik. Marknaden jublade. Nu öppnar de snart sin tredje butik men nöjer sig inte där. Målet är 20 butiker – inom bara fem år.

Deppig man sitter i sängen med huvudet i handen

Erektionsproblem? Här är knepet som hjälper 7 av 10

Naturlig hälsa

Nedsatt lust och sexuell funktion hos män är vanligare än man tror. Hälften av alla svenska män över 40 år har erektionsproblem och närmare 20 procent av alla män över 50 år klarar inte av att genomföra ett samlag. Stress, rökning, diabetes, hjärtsjukdomar och psykologiska problem är ofta orsaken. Vetenskapliga studier visar att det finns hjälp att få.

naglar

Tre frågor och svar om nagelhälsa

Skönhet

Vad beror tunna naglar som skivar sig på? Går det att äta sig till starkare naglar - och i så fall hur? Och vad säger våra naglar egentligen om vår hälsa? Kureras näringsexpert Zarah Öberg svarar på några frågor om nagelhälsa.

Salt kommer ur ett uppochnedvänt saltkar mot svart bakgrund

Jerry Brännmyr svarar professorerna: ”WASH hjälper läkemedelsbolag att tjäna CASH”

Replik

Saltdebatten fortsätter. Den 11 oktober publicerades krönikan ”För lite salt ger dig högt blodtryck” där krönikören skrev att salt inte höjer blodtrycket som många tror utan att högt blodtryck snarare kan bero på saltbrist. Två saltintresserade Göteborgsprofessorer hörde av sig och menade att Jerry Brännmyr har fel i sin krönika. Läs deras replik här. Här replikerar Jerry Brännmyr i sin tur de två professorerna.

ägg

Äggets dag – en dag för att hylla ägg som livsmedel

Kost

Idag är det Äggets dag, eller World Egg Day, som uppmärksammas i över 80 länder runt om i världen, en dag har firats runt om i världen sedan 1996. Bakom den internationella dagen, World Egg Day, står organisationen International Egg Commission som vill fira ägget för att det är ett fantastiskt livsmedel, med bra näringsinnehåll, som är prisvärt och kan mätta många magar, skriver branschorganisationen Svenska Ägg i ett pressmeddelande.

hjärtformad trästam

Fem hjärtliga fakta

Hälsa

Så länge hjärtat slår lever vi. Men mer då? Vad vet du egentligen om ditt hjärta, sådant det sysselsätter sig med - och varför? Här är fem saker du (troligen) inte visste om hjärthälsa.

ägg

Livsmedelsverket: Dioxinhalten i ekologiska ägg behöver sänkas

Eko/miljö

Miljögiftet dioxin – som finns i varierande mängd i alla animaliska livsmedel – förekommer i högre halter i ekologiska ägg än i andra ägg. Nu uppmanar Livsmedelsverket branschen att undersöka vad detta beror på och vidta åtgärder. "Något måste göras för att minska halterna", skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande på onsdagen. Branschorganisationen Svenska Ägg svarar med att starta utredning – samt minska andelen fiskmjöl i fodret.

Saltprodukter på bord

Professorernas svar på Jerry Brännmyrs krönika om saltets effekt på blodtrycket

Replik

Den 11 oktober publicerade Kurera krönikan "För lite salt ger dig högt blodtryck" där krönikören Jerry Brännmyr skrev om salt ur en kontroversiell synvinkel där han menade att salt inte höjer blodtrycket och att högt blodtryck snarare kan bero på saltbrist. Två saltintresserade Göteborgsprofessorer hörde av sig och ville replikera, då de menar att Jerry Brännmyr i sin krönika är ute och cyklar. Här är deras svar.

Litet barn i bil gör blä grimas

Nu föreslås svenskt förbud mot rökning i fordon med barn

Gravid/barn

Rökförbud när du kör med barn i bilen har redan blivit verklighet i flera andra länder. Nu kan det bli verklighet i Sverige. I alla fall om riksdagsledamoten Yasmine Larsson (S) får som hon vill. "Friheten för vuxna att kunna röka i sin bil tillsammans med barn kan inte anses vara viktigare än barns hälsa", skriver hon i en motion till riksdagen.

tjej ligger på säng i mörkt rum

Få bättre mental hälsa naturligt

Mental hälsa

Varje år den 10 oktober inträffar Världsdagen för mental hälsa, en dag instiftad av FN. Med anledning av det vill Kurera passa på att belysa att enligt siffror från Socialstyrelsen äter fler än 1,6 miljoner personer i Sverige, omkring 17 procent av befolkningen, psykofarmaka - det vill säga läkemedel som riktar sig mot psyket. Men - behövs verkligen alltid läkemedel - eller finns det andra alternativ, och i så fall vilka?

Bi sitter på vit blomma

7 tillfällen då bidrottningsgelé hjälper

Gravid/barn

De flesta kvinnor har hormoner som åker bergochdalbana under livet. Symtom kan innebära allt från depression och minskad livslust, till minskad sexlust, oförmåga att hålla sitt humör i schack, nattliga svettningar, torra slemhinnor och försämrad förbränning. Ett naturligt sätt att förbättra sin hormonstatus är via fytoöstrogenrika livsmedel och bidrottningsgelé. Här får du veta mer.

ratt_naring_for_att_prestera_580x416

Med rätt näring orkar ultralöparen prestera

Hälsa

Att springa ultralopp är ingen lek. Distanser uppåt 100 km tär hårt på kroppens reserver. Petra Skiöld tillhörde världseliten redan efter första försöket, men bristen på näring var nära att sätta stopp för karriären. – Utan näringstillskott klarar jag inte extrema distanser. Idag tar jag professionell hjälp för att veta vad jag b

emma_v_larsson_580x416

Experten tipsar: Därför är vandring bra för din hälsa

Äventyr

Hösten är en vacker vandringssäsong – i skogen såväl som i fjällen. Inte bara är vandring ett sätt att få stora naturupplevelser – det är nyttigt för både kropp och själ. Vi har pratat med vandringsexperten och äventyrsjournalisten Emma V Larsson som här ger sina tre bästa skäl till varför vandring är bra för dig.