Hälsa på mina villkor

Lax med pestotäcke

Lax med pestotäckeDet här är det absolut enklaste 5:2 receptet och så otroligt gott!
Lax med pestotäcke (4port)

Ingredienser
4 Laxfilébitar (125g/styck)
60 g röd pesto

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfilébitarna med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. Bred över peston jämnt på vardera filébit och grädda dom sedan i ugn i 10-12 minuter.
Serveras med grönsaker.

Total kalorimängd: 250 kcal/ portion


3 comments on “Lax med pestotäcke

 1. Elin on

  Hej Julia, Jag har läst din blogg ett bra tag och det fick mig intresserad av 5:2. Jag tillsammans med två vänner har gjort ett gymnasiearbete kring 5:2 och vi vill jättegärna ställa ett par frågor som vi hoppas att vi får svar på för det skulle hjälpa oss i både arbetet och inför vår egna testperiod med 5:2.

  * Vad fick dig att börja med 5:2?
  * Hur mycket läste du på innan du började?
  * Vad är det mest positiva och mest negativa med 5:2?
  * Hur har du din kropp reagerat på fastan?
  * Tränar du i kombination med 5:2?
  * Skulle du rekommendera 5:2 till andra?
  * Några tips till oss inför våra fastedagar?

  Det vore jättetrevligt om du svarade på detta! Din blogg är hur bra som helst och jag älskar din recept så de kommer användas flitigt under testperioden. Tack på förhand / Elin, Eksjö Gymnasium

  Svara
  • Julia Eriksson on

   Hej Elin! Vad roligt att du gillar min blogg och att jag har fått dig intresserad av 5:2 metoden!
   Jag svarar jättegärna på dina frågor och om det är okej skickar svaren till mejladressen kopplad till kommentaren?
   Ha det bra!
   / Julia Eriksson

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Oj vad det har hänt saker under våren!

Blogginlägg

Det har hänt så otroligt mycket under våren och det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag kan börja med att berätta att hela våren har spenderats med att skriva på min magisteruppsats i hälsovetenskap som officiellt lämnades in i måndags! Den handlar om Instagrams roll för gymnasieflickors kroppsuppfattning och det har varit […]

Jakten på den bästa ekologiska deon

Blogginlägg

Hur svårt ska det vara att hitta en ekologisk deo som håller i alla typer av situationer? Och om dom håller måttet de första veckorna kan det ändå komma en dag då de inte fungerar alls.. Jag har testat fyra stycken ekologiska deodoranter och alla har haft dagar då de verkligen har skyddat mig från […]

Dags att bli kostrådgivare!

Blogginlägg

Den här helgen åkte jag ner till Stockholm för att påbörja min utbildning till diplomerad och licensierad kostrådgivare via Pauluns Näringscenter. Jag har längtat efter att gå den här utbildningen i flera år och äntligen var det dags! Ska jag vara helt ärlig minns jag inte allt för mycket av vad våra kursledare berättade för […]

Recension: Ekologisk rismjölksbaserad choklad

Blogginlägg

Som ni vet är jag väldigt svag för hasselnötssmak/nougatsmak i efterrätter, godsaker och bakverk. Det finns inte mycket som slår det men när det kommer till chokladkakor är det ofta hela hasselnötter eller spår av hasselnötter som finns i matbutikerna. Chokladkakorna är jättegoda men de har inte den här riktiga hasselnötssmaken som jag strävar efter. […]

Recension: Ekologisk hårfärg från Radico

Blogginlägg

Förra måndagen testade jag ekologisk hårfärg för första gången och ska jag vara ärlig kände jag mig väldigt skeptisk. Jag har sedan jag var ungefär 14 år färgat mitt hår i många olika nyanser men de senaste åren har jag gått tillbaka till ljusbrunt som är min naturliga hårfärg. För kanske ett år sedan hittade […]

Min skönhetsdetox – shampoo och balsam

Blogginlägg

Jag fortsätter min skönhetsdetox som jag startade lite lätt under förra sommaren och det jag är inne på just nu är att hitta ett bra ekologisk och naturligt shampoo och balsam. Jag har tidigare testar Urtekram´s Aloe vera och ros shampoo men det var inget som föll mig i smaken tyvärr… Men under nyårshelgen bodde […]

Hälsomål 2016 – Nya hälsomål för 2017

Blogginlägg

Ytterligare ett år har passerat och ser jag tillbaka känner jag mig riktigt nöjd! År 2016 var det året då jag –> Började jobba som egenföretagare och hyrde ett rum i en salong mitt i Söderhamn. –> Jag vågade testa på poledance och blev alldeles kär i träningsformen! –> Jag fick uppleva den varmaste midsommar […]

Årets julklapp: Välgörenhet

Blogginlägg

Årets julklapp är enligt HUI VR-glasögonen vilket är inte förvånande för det är en helt fantastisk uppfinning! Min sambo har köpt ett par och det är verkligen en häftig känsla att ta på sig dom. Jag fick testa en demo där jag satt i en ”bur” som sänktes ner i havet. Det var fiskar som […]

mozartkulor

Hemmagjorda Mozartkulor till jul

Blogginlägg

Det finns vissa saker som jag känner är ett måste till jul när det gäller mat och bakverk. Håller ni med? Till julmiddag vill jag bland annat ha gravad och kallrökt lax, senapssill, julskinka och potatisgratäng. Det ska drickas julmust eller mina föräldrars hemmagjorda äppelmust och när vi fikar till Kalle Anka vill jag ha mördegskakor […]