Hälsa på mina villkor

Lax med pestotäcke

Lax med pestotäckeDet här är det absolut enklaste 5:2 receptet och så otroligt gott!
Lax med pestotäcke (4port)

Ingredienser
4 Laxfilébitar (125g/styck)
60 g röd pesto

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfilébitarna med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. Bred över peston jämnt på vardera filébit och grädda dom sedan i ugn i 10-12 minuter.
Serveras med grönsaker.

Total kalorimängd: 250 kcal/ portion


3 comments on “Lax med pestotäcke

 1. Elin on

  Hej Julia, Jag har läst din blogg ett bra tag och det fick mig intresserad av 5:2. Jag tillsammans med två vänner har gjort ett gymnasiearbete kring 5:2 och vi vill jättegärna ställa ett par frågor som vi hoppas att vi får svar på för det skulle hjälpa oss i både arbetet och inför vår egna testperiod med 5:2.

  * Vad fick dig att börja med 5:2?
  * Hur mycket läste du på innan du började?
  * Vad är det mest positiva och mest negativa med 5:2?
  * Hur har du din kropp reagerat på fastan?
  * Tränar du i kombination med 5:2?
  * Skulle du rekommendera 5:2 till andra?
  * Några tips till oss inför våra fastedagar?

  Det vore jättetrevligt om du svarade på detta! Din blogg är hur bra som helst och jag älskar din recept så de kommer användas flitigt under testperioden. Tack på förhand / Elin, Eksjö Gymnasium

  Svara
  • Julia Eriksson on

   Hej Elin! Vad roligt att du gillar min blogg och att jag har fått dig intresserad av 5:2 metoden!
   Jag svarar jättegärna på dina frågor och om det är okej skickar svaren till mejladressen kopplad till kommentaren?
   Ha det bra!
   / Julia Eriksson

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Hälsomål 2016 – Nya hälsomål för 2017

Blogginlägg

Ytterligare ett år har passerat och ser jag tillbaka känner jag mig riktigt nöjd! År 2016 var det året då jag –> Började jobba som egenföretagare och hyrde ett rum i en salong mitt i Söderhamn. –> Jag vågade testa på poledance och blev alldeles kär i träningsformen! –> Jag fick uppleva den varmaste midsommar […]

Årets julklapp: Välgörenhet

Blogginlägg

Årets julklapp är enligt HUI VR-glasögonen vilket är inte förvånande för det är en helt fantastisk uppfinning! Min sambo har köpt ett par och det är verkligen en häftig känsla att ta på sig dom. Jag fick testa en demo där jag satt i en ”bur” som sänktes ner i havet. Det var fiskar som […]

mozartkulor

Hemmagjorda Mozartkulor till jul

Blogginlägg

Det finns vissa saker som jag känner är ett måste till jul när det gäller mat och bakverk. Håller ni med? Till julmiddag vill jag bland annat ha gravad och kallrökt lax, senapssill, julskinka och potatisgratäng. Det ska drickas julmust eller mina föräldrars hemmagjorda äppelmust och när vi fikar till Kalle Anka vill jag ha mördegskakor […]

Allt för hälsan 2016 – ren inspiration!

Blogginlägg

Förra helgen kände jag mig verkligen hemma! Under lördagen och söndagen var jag på Stockholmsmässan för att delta i Allt för hälsan, Acadermia och Fitnessfestivalen, något som jag har velat göra i ungefär 4 år. Detta år var det äntligen dags och jag ångrar att jag inte åkte ner även på fredagen för jag missade […]

Kladdkakans dag!

Blogginlägg

Vet ni vad jag älskar med oss svenskar? Vår förmåga att hitta på dagar då vi firar mat och bakverk! Vi har kanelbullens dag i oktober, fettisdagen i februari, chokladbollens dag i maj och visste ni att det finns en dag som heter alla korvars dag i mars? Men idag är det den 7 november och […]

En helg i Dalarna

Blogginlägg

Helgen som var hade mina föräldrar ”hyrt” in mig till ett uppdrag vid våran sommarstuga i Dalarna och som belöning skulle jag få god mat och en mysig helg. Uppdraget inkluderade även min bror och hans flickvän och det blev en helt underbar helg med grymt teamwork och strålande sol! Under lördagen efter att arbetet var […]

Recension: Urtekram rosen kroppslotion och handkräm

Blogginlägg

Jag håller på för fullt med min skönhetsdetox med målet att jag ska försöka byta ut mina hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter etc. till ekologiska alternativ som är mycket bättre för mig och för miljön. Jag har sedan juli månad använt mig av rengöringsmousse, day lotion samt night lotion från Estelle & Thild (Se tidigare inlägg) och jag har […]

Nyttigare chokladbollar med nougatsmak

Blogginlägg

Chokladbollar. Det mest typiska svenska bakverket på födelsedagskalas (i alla fall när jag var liten), det bakverk som man kunde baka själv utan att föräldrarna behövde övervaka och det bakverk som aldrig går ur tiden! Till och från får jag ett extremt sug på chokladbollar och då är det bara att plocka fram smör, socker, […]

Reseguide: Makarska rivieran, Kroatien

Blogginlägg

Det här är del 4 av min reseguide som beskriver hur det var att bo i Makarska på Makarska Rivieran och en utflykt som vi åkte på upp i Biokovobergen, när vi semestrade i Kroatien 1 vecka mellan den 6 augusti-13 augusti 2016. Ska du åka till södra Kroatien och inte vet vilken ort du ska […]

Reseguide: Brač och Hvar, Kroatien

Blogginlägg

Det här är del 3 av min reseguide som beskriver två utflykter min sambo och jag åkte på till ön Brač och ön Hvar när vi semestrade i Kroatien 1 vecka mellan den 6 augusti-13 augusti 2016. Om jag skulle beskriva Brač och Hvar för någon som aldrig varit där så skulle jag säga vackra smycken, mycket sol, […]