Hälsa på mina villkor

Crêpes med champinjonstuvning

Champinjoner har blivit en svaghet för mig det senaste halvåret.
Sedan jag upptäckte att svamp är faktiskt gott att ha i olika maträtter har jag det i i princip allt som jag tror kan smaka gott!

Idag när jag kom hem från skolan visste jag att det fanns stora färska champinjoner i kylen som måste ätas upp och tankarna började rulla och komma fram till champinjonstuvning. Det i sin tur ledde till att pannkakor var det längesedan vi åt, som i sin tur ledde till Crêpes med såklart champinjonstuvning!

Pannkakssmet 1 sats ( 12 pannkakor)
2 ½- 3 dl ekologiskt vetemjöl
½ tsk salt
6 dl ekologisk mellanmjölk
3 st ekologiska ägg
Smör till stekning

Champinjonstuvning
200 g färska champinjoner
2 msk ekologiskt vetemjöl
1 dl grädde
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
ev. chillikrydda, peppar
Riven ost till garnering/gräddning

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skär champinjonerna i bitar.
Blanda vetemjölet med saltet i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ut mjölet och sedan resten av mjölken. Knäck i allra sist äggen och vispa till en luftig smet. Grädda pannkakorna och lägg på en tallrik.

När pannkakorna har gräddats klart, lägg champinjonerna i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om. Häll sedan i grädden och matlagningsgrädden och rör om. Sätt på plattan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka i 5-10 minuter, smaksätt med valfria kryddor.
När stuvningen har kokat klart, använd dig av en vanlig sked (matsked) och bred ut stuvningen över pannkakorna. (Jag tog ungefär 3 matskedar stuvning  per pannkaka). Rulla sedan ihop pannkakan och lägg i en smord, ugnsfast form.
När alla Crêpes är klara, strö över rikligt med ost och grädda i övre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Njut!

Modifierad

Modifierad 2

Modifierad 3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Oj vad det har hänt saker under våren!

Blogginlägg

Det har hänt så otroligt mycket under våren och det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag kan börja med att berätta att hela våren har spenderats med att skriva på min magisteruppsats i hälsovetenskap som officiellt lämnades in i måndags! Den handlar om Instagrams roll för gymnasieflickors kroppsuppfattning och det har varit […]

Jakten på den bästa ekologiska deon

Blogginlägg

Hur svårt ska det vara att hitta en ekologisk deo som håller i alla typer av situationer? Och om dom håller måttet de första veckorna kan det ändå komma en dag då de inte fungerar alls.. Jag har testat fyra stycken ekologiska deodoranter och alla har haft dagar då de verkligen har skyddat mig från […]

Dags att bli kostrådgivare!

Blogginlägg

Den här helgen åkte jag ner till Stockholm för att påbörja min utbildning till diplomerad och licensierad kostrådgivare via Pauluns Näringscenter. Jag har längtat efter att gå den här utbildningen i flera år och äntligen var det dags! Ska jag vara helt ärlig minns jag inte allt för mycket av vad våra kursledare berättade för […]

Recension: Ekologisk rismjölksbaserad choklad

Blogginlägg

Som ni vet är jag väldigt svag för hasselnötssmak/nougatsmak i efterrätter, godsaker och bakverk. Det finns inte mycket som slår det men när det kommer till chokladkakor är det ofta hela hasselnötter eller spår av hasselnötter som finns i matbutikerna. Chokladkakorna är jättegoda men de har inte den här riktiga hasselnötssmaken som jag strävar efter. […]

Recension: Ekologisk hårfärg från Radico

Blogginlägg

Förra måndagen testade jag ekologisk hårfärg för första gången och ska jag vara ärlig kände jag mig väldigt skeptisk. Jag har sedan jag var ungefär 14 år färgat mitt hår i många olika nyanser men de senaste åren har jag gått tillbaka till ljusbrunt som är min naturliga hårfärg. För kanske ett år sedan hittade […]

Min skönhetsdetox – shampoo och balsam

Blogginlägg

Jag fortsätter min skönhetsdetox som jag startade lite lätt under förra sommaren och det jag är inne på just nu är att hitta ett bra ekologisk och naturligt shampoo och balsam. Jag har tidigare testar Urtekram´s Aloe vera och ros shampoo men det var inget som föll mig i smaken tyvärr… Men under nyårshelgen bodde […]

Hälsomål 2016 – Nya hälsomål för 2017

Blogginlägg

Ytterligare ett år har passerat och ser jag tillbaka känner jag mig riktigt nöjd! År 2016 var det året då jag –> Började jobba som egenföretagare och hyrde ett rum i en salong mitt i Söderhamn. –> Jag vågade testa på poledance och blev alldeles kär i träningsformen! –> Jag fick uppleva den varmaste midsommar […]

Årets julklapp: Välgörenhet

Blogginlägg

Årets julklapp är enligt HUI VR-glasögonen vilket är inte förvånande för det är en helt fantastisk uppfinning! Min sambo har köpt ett par och det är verkligen en häftig känsla att ta på sig dom. Jag fick testa en demo där jag satt i en ”bur” som sänktes ner i havet. Det var fiskar som […]

mozartkulor

Hemmagjorda Mozartkulor till jul

Blogginlägg

Det finns vissa saker som jag känner är ett måste till jul när det gäller mat och bakverk. Håller ni med? Till julmiddag vill jag bland annat ha gravad och kallrökt lax, senapssill, julskinka och potatisgratäng. Det ska drickas julmust eller mina föräldrars hemmagjorda äppelmust och när vi fikar till Kalle Anka vill jag ha mördegskakor […]