Hälsa på mina villkor

Glutenfri champinjonpaj

Kureras hälsoutmaning är i full gång och jag försöker samla på mig poäng! Mitt största fokus idag var att undvika snabba kolhydrater som vitt ris, vit pasta och vitt bröd.
Det resulterade i en glutenfri champinjonpaj, gjord på mandelmjöl & chiafrön. Supergod!

Champinjonpaj

Ingredienser
Botten
3 dl mandelmjöl
½ dl chiafrön
50 g smör
1 ägg
nypa flingsalt

Fyllning
250 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
vitpeppar, flingsalt, chillikrydda

Stanning
3 ekologiska ägg
2 dl riven ost
2 dl ekologisk mjölk

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa ingredienserna till botten och knåda ut i en pajform. Ställ in i kylen i cirka 15 min.
2. Förgrädda pajen i ugnen cirka 8 minuter.
3. Skär champinjonerna i bitar, stek dom och häll i creme fraichen. Krydda efter smak och häll i innehållet i den förgräddade pajskalet.
4. Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter tills äggstanningen har stannat.


4 comments on “Glutenfri champinjonpaj

  1. Sofia on

    Tack för en inspirerande blogg! Jag blir sugen att testa denna glutenfria pajbotten! Jag undrar för hur stor form receptet är anpassat för?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Hälsomål 2016 – Nya hälsomål för 2017

Blogginlägg

Ytterligare ett år har passerat och ser jag tillbaka känner jag mig riktigt nöjd! År 2016 var det året då jag –> Började jobba som egenföretagare och hyrde ett rum i en salong mitt i Söderhamn. –> Jag vågade testa på poledance och blev alldeles kär i träningsformen! –> Jag fick uppleva den varmaste midsommar […]

Årets julklapp: Välgörenhet

Blogginlägg

Årets julklapp är enligt HUI VR-glasögonen vilket är inte förvånande för det är en helt fantastisk uppfinning! Min sambo har köpt ett par och det är verkligen en häftig känsla att ta på sig dom. Jag fick testa en demo där jag satt i en ”bur” som sänktes ner i havet. Det var fiskar som […]

mozartkulor

Hemmagjorda Mozartkulor till jul

Blogginlägg

Det finns vissa saker som jag känner är ett måste till jul när det gäller mat och bakverk. Håller ni med? Till julmiddag vill jag bland annat ha gravad och kallrökt lax, senapssill, julskinka och potatisgratäng. Det ska drickas julmust eller mina föräldrars hemmagjorda äppelmust och när vi fikar till Kalle Anka vill jag ha mördegskakor […]

Allt för hälsan 2016 – ren inspiration!

Blogginlägg

Förra helgen kände jag mig verkligen hemma! Under lördagen och söndagen var jag på Stockholmsmässan för att delta i Allt för hälsan, Acadermia och Fitnessfestivalen, något som jag har velat göra i ungefär 4 år. Detta år var det äntligen dags och jag ångrar att jag inte åkte ner även på fredagen för jag missade […]

Kladdkakans dag!

Blogginlägg

Vet ni vad jag älskar med oss svenskar? Vår förmåga att hitta på dagar då vi firar mat och bakverk! Vi har kanelbullens dag i oktober, fettisdagen i februari, chokladbollens dag i maj och visste ni att det finns en dag som heter alla korvars dag i mars? Men idag är det den 7 november och […]

En helg i Dalarna

Blogginlägg

Helgen som var hade mina föräldrar ”hyrt” in mig till ett uppdrag vid våran sommarstuga i Dalarna och som belöning skulle jag få god mat och en mysig helg. Uppdraget inkluderade även min bror och hans flickvän och det blev en helt underbar helg med grymt teamwork och strålande sol! Under lördagen efter att arbetet var […]

Recension: Urtekram rosen kroppslotion och handkräm

Blogginlägg

Jag håller på för fullt med min skönhetsdetox med målet att jag ska försöka byta ut mina hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter etc. till ekologiska alternativ som är mycket bättre för mig och för miljön. Jag har sedan juli månad använt mig av rengöringsmousse, day lotion samt night lotion från Estelle & Thild (Se tidigare inlägg) och jag har […]

Nyttigare chokladbollar med nougatsmak

Blogginlägg

Chokladbollar. Det mest typiska svenska bakverket på födelsedagskalas (i alla fall när jag var liten), det bakverk som man kunde baka själv utan att föräldrarna behövde övervaka och det bakverk som aldrig går ur tiden! Till och från får jag ett extremt sug på chokladbollar och då är det bara att plocka fram smör, socker, […]

Reseguide: Makarska rivieran, Kroatien

Blogginlägg

Det här är del 4 av min reseguide som beskriver hur det var att bo i Makarska på Makarska Rivieran och en utflykt som vi åkte på upp i Biokovobergen, när vi semestrade i Kroatien 1 vecka mellan den 6 augusti-13 augusti 2016. Ska du åka till södra Kroatien och inte vet vilken ort du ska […]

Reseguide: Brač och Hvar, Kroatien

Blogginlägg

Det här är del 3 av min reseguide som beskriver två utflykter min sambo och jag åkte på till ön Brač och ön Hvar när vi semestrade i Kroatien 1 vecka mellan den 6 augusti-13 augusti 2016. Om jag skulle beskriva Brač och Hvar för någon som aldrig varit där så skulle jag säga vackra smycken, mycket sol, […]