Hälsa på mina villkor

Recension: Urtekram rosen kroppslotion och handkräm

Jag håller på för fullt med min skönhetsdetox med målet att jag ska försöka byta ut mina hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter etc. till ekologiska alternativ som är mycket bättre för mig och för miljön.
Jag har sedan juli månad använt mig av rengöringsmousse, day lotion samt night lotion från Estelle & Thild (Se tidigare inlägg) och jag har även bytt ut min deodorant till ett ekologiskt alternativ. Är inte helt nöjd än så länge tyvärr på den fronten men förhoppningsvis hittar jag rätt snart. Jag har däremot hittat rätt gällande kroppslotion och handkräm!
Välkommen till min ekologiska familj säger jag till rosenhandkräm och rosenkroppslotion från märket Urtekram!


Rosenhandkräm eko 75ml

Den perfekta handkrämen för dig med torr och känslig hud! Mild doft och huden blir riktigt mjuk med hjälp av växtoljor, sheasmör, aloe vera och rosengeraniumolja. Kan användas flera gånger om dagen.

Betyg: 5

Rosenkroppslotion eko 245ml

Redan vid första appliceringen blir huden otroligt mjuk och den håller sig mjuk i timmar! Jag smörjde in mig efter en dusch på kvällen och dagen efter under hela dagen var jag alldeles mjuk. Doften är mild och håller sig mild.
Jag trodde att den skulle dofta sötare vilket gjorde mig besviken till en början men efter att ha använt den under några dagar är jag fullkomligt förälskad!

Betyg: 5


Underbara paleo brownies!

Finns det något godare än choklad? chokladbollar, brownies, mörk choklad, varm choklad, kladdkaka, ja det finns oändligt många varianter av godsaker som är gjorda på kakao. En av mina favoriter är brownies som, när den är perfekt, är en miniversion av en kladdig kladdkaka med mycket kakaosmak.
I lördags var jag på tjejkväll och då hade jag med mig dessa godsaker! De var mycket uppskattade och det är såklart alltid roligt när experiment blir lyckade!

Innan jag satte igång med bakningen var jag tvungen att göra mitt eget mandelmjöl som skulle vara en del av receptet. Innan har jag bara mixat mandlarna i en matberedare men den här gången ville jag att mandelmjölet skulle vara utan skal, så jag skållade mandlarna i kokat vatten och skalade dom innan de stoppades i mixern.

Det var verkligen superenkelt att skala mandlarna och vill du testa på det själv kan du följa det här receptet!

Kurera7 Kurera11


Kurera1

Recept Paleo brownies
Ingredienser

2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt kokosblomsocker/kokospalmsocker
1 tsk vaniljpulver (bourbon)
1,5 dl smält ekologisk kokosolja
1 dl ekologisk kakao/raw kakao
2 & 3/4 dl mandelmjöl (gärna hemmagjort)
½ tsk ekologiskt bakpulver
1 nypa flingsalt
1-1,5 dl hackad mörk choklad (minst 70%)

Kurera12

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätta i ett bakplåtspapper i en mindre form.
Smält kokosoljan och hacka chokladen i mindre bitar.

Kurera14

Ta sedan fram en skål och vispa ihop ägg, kokosblomsocker, vaniljpulver samt kokosoljan.
Det gör ingenting om kokosoljan fortfarande är lite varm. Du ska vispa till smeten är porös.

Kurera16 Kurera15

Ta fram ytterligare en skål och blanda i hop kakao, mandelmjöl samt flingsalt och bakpulver.
Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten under vispning. Häll till sist i den hackade chokladen.

Kurera17

Häll smeten i formen och glöm inte att spara lite till stunden du slickar skålen 😉
Grädda smeten i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den!
Låt den svalna innan du skär den i mindre bitar.

Kurera2


En helg av sol, djur, bad och ekologiskt liv

Den här helgen har varit väldigt härlig!
På lördagen åkte min sambo och jag med två vänner till Furuviksparken. Vi hade inte varit där sen vi var barn och det hade förändrats en del sen sist och det var allt i från getter till flamingos till kängurus som vi kunde se. Vi stannade där till kvällen och då uppträdde den folkkära Tomas Ledin och körde låtar som I natt är jag din och sensuella Isabella.

Idag under dagen besökte mina föräldrar och jag Mobodarna och Växthuset. Växthuset är en plats som drivs av Ralf och Sonja Palmpers som jobbar för en hållbar utveckling. De driver sin verksamhet i form av kurser i permakultur, ekologiskt byggande, odling samt ett vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. De driver även under sommaren ett café. Det är ett otroligt fint stället och är du i närheten av Hälsingland ska du definitivt besöka den platsen!
Efter besöket på Växthuset åkte jag med mina föräldrar hem till dom och fick med mig hemmagjord äppelmust och hallon från deras trädgård. Pappa och jag fortsatte sedan till Tönnebrosjön för att ta ett eftermiddagsdopp och det var otroligt varm och skönt.

11940238_1176139559069294_1162374412_n
11908134_1176139492402634_1112828676_n 11951044_1176139619069288_1377192973_n
11909733_1176139669069283_1252518693_n
11908175_1176139609069289_35563889_n
11909647_1176139665735950_1421172602_n
11928629_1176139589069291_1743360357_n
11930625_1176139289069321_1529583489_n
11940714_1176139579069292_1487638210_n
11903469_1176139582402625_1794557627_n
11933524_1176139532402630_1844551512_n


Rawfood: en del av mitt nya sätt att leva

Smoothies, juicer och frukt är något jag absolut inte kan klara mig utan, oavsett hur min budget ser ut för månaden. Som student är det att prioritera rätt som är lektion ett, när du endast har några tusen att hushålla dig med varje månad och mat är det jag prioriterat mest.

I och med den här bloggen har jag fått, omedvetet egentligen, testat på ”alternativa” maträtter som har inneburit att utesluta vitt socker, mejeriprodukter och annat. Det i sin tur har fått mig väldigt intresserad av att äta så mycket ekologisk mat som möjligt, minska ner på vitt bröd och istället äta surdegsknäcke och hitta alternativa godsaker till helgen. Det i sin tur har fått mig intresserad av rawfood, eller råkost som det heter på svenska.

När jag har tänkt rawfood har jag varit en stor motståndare med tanke på att det är ett sätt för veganer att äta och det är ingenting för mig, men när jag sedan började göra lite efterforskningar fick jag reda på att du behöver inte köra 100 % rawfood för att det ska få den effekt som det sättet att äta ger, utan det räcker med att byta ut någon av måltiderna. Jag tittade i olika kokböcker och recept på internet och hittade hundratals recept på smoothies och juicer och då var jag fast. Jag bestämde mig för att köpa två kokböcker som presenterade rawfood och superfoods, som jag också hade börjat intressera mig för, och den här veckan kom böckerna hem i brevlådan.

IMG_20141203_193425
Det jag har bestämt mig för är att testa med att byta ut någon måltid här och där till 100% rawfood, min gissning är att det blir min frukost eller kanske någon godsak till helgen och mellanmål, samtidigt som jag äter precis som jag har gjort innan med fisk, kött, mjölk etc.

DSC_0016
Jag började smått med den här förändringen förra veckan, så tekniskt sätt är det här min andra vecka. Jag testade senast igår att göra chokladtryfflar med kokosolja som blev bland de godaste jag ätit! ( recept från Superfruit )

Jag vill nog påstå att min matberedare och min lånade råsaftcentrifug kommer att gå på helvarv den närmaste tiden! Det ska bli jätteroligt att se om rawfood ger mig samma effekt som jag har läst om.