Hälsa på mina villkor

Sommarsallad med grönkål, äpple & bacon

Vi har haft några fina sommardagar här hemma och jag har kunnat sola och ätit frukost på balkongen i morgonsolen. Idag är det sämre väder men det stoppar mig inte från att bjuda på en sommarsallad gjord på grönkål, äpple och bacon.
Det här var första gången jag testade grönkål och den är enligt mig lite besk i smaken, men tillagas den på det sätt som i följande recept blir smaken mycket godare!

Den här salladen är berikad med bland annat järn, c-vitamin & A-vitamin.

Ingredienser (1-2 port)
3-4 nävar grönkål
1 paket bacon
1 äpple
1-2 avokado
Olivolja
Äppelcidervinäger

Valfritt: hackade cashewnötter och 100 g ekologisk fetaost

1.Skölj grönkålen och hacka den i mindre bitar.
2. Fräs grönkålen i olja i någon minut och lägg sedan upp den på tallrikar.
3. Stek baconen, gärna knaperstekt.
4. Hacka äpplet och avokadon i bitar.
5. Fördela äpplet och avokadon över grönkålen och lägg till sist på baconet. Om du vill kan du hacka naturella cashewnötter och smula över ekologisk fetaost.
6. Ringla över lite olivolja och äppelcidervinäger efter smak. Servera och njut!

IMG_20150611_185653


Kycklingrullader med färskost-crème

DSC_0104

DSC_0105

Kycklingmed färskostcremerulladerKycklingrullader med färskost-crème (3-4port)

Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 förpackning med färskost (ruccola och pesto-smak)
1 msk matlagningsgrädde
Margarin att steka i
Tandpetare

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna i tunna skivor, här är det viktigt att du har en vass kniv så skivorna blir lagom tunna. Bred sedan ut nästan all färskost-crème och rulla ihop kycklingen, fäst med tandpetare.
Stek rulladerna och lägg dom i en ugnsfast form. När alla rullader är stekta och ligger i formen, toppa dom med den sista färskost-crèmen och häll i matlagningsgrädden i botten.

Stoppa in formen i ugnen och gratinera i 10-12 minuter. Servera med grönsaker av olika slag.

Total kalorimängd: 85 kcal /rullad

 


Champinjonsoppa

DSC_0095

DSC_0097

ChampinjonsoppaChampinjonspoppa (4 port)

Ingredienser
5 dl mjölk
500 g champinjoner
1.5 tsk salt
1 klyfta vitlök
1 krm malen vitpeppar
2 dl grekisk yoghurt

Häll mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär den i skivor. Lägg i svampen i mjölken och bli inte fundersam över att det är så lite vätska och så mycket svamp. När svampen blir varm avger den vätska och blir dessutom mindre.
Låt koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och grekisk yoghurt och låt puttra några minuter.
När den har puttrat en stund, ta en stavmixer och mixa tills soppan är len.

Total kalorimängd: 161 kcal/portion
(Totalt 645 kcal )