Annons
Annons

Kokosbollskaka

Stilla sötsuget - utan dåligt samvete. Alla gillar kokosbollar, och denna variant är så nyttig att den kan njutas ofta! Helt glutenfri, lågkalori och low carb.

Redaktionen

19 november, 2012
Kokosbollskaka
Dela inlägget

Alla gillar kokosbollar, och denna variant är så nyttig att den kan njutas ofta! Helt glutenfri, lågkalori och low carb.

Ingredienser
5 äggvitor
5-6 msk Sukrin
1 tsk vaniljpulver
20 g kokos
5 plattor gelatin

Glasyr
2 äggvitor
2-3 msk SukrinMelis
ca 15 g kakao
2 plattor gelatin
10 g kokos (garnering)

Gör så här
Vispa äggvitorna med Sukrin, och blanda i vaniljpulver och kokos.
Lägg gelatinplattorna i lite kallt vatten i cirka 5 minuter. Pressa ut vattnet och häll över 1 dl kokande vatten.
Häll över i äggblandningen långsamt under intensivt vispande.
Häll massan över i en önskad form och sett i kylskåpet.

Glasyr
Vispa äggvitorna med SukrinMelis och blanda i kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Sätt in i kylskåpet i ca 10 minuter för att glasyren ska stelna lite för kakan kan njutas.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 158 kcal • protein: 29,1 • kolhydrater: 1,2 • fett: 4,1 • fiber: 0,8

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons