Annons
Annons

Krispigt chokladbräck med nutellasmak

Egen choklad är bland det enklaste godiset du kan göra. Vill du göra det supersuperlätt så krävs bara tre ingredienser: kokosolja, råkakao och valfri sötning. Tänk lika delar kokosolja som kakao. Passa dig för att äta för många bitar av denna himmelska chokladhistoria på kvällen bara, då den är en riktigt uppiggande energibomb som kan ge sömnsvårigheter. Till frukost passar den perfekt!

Redaktionen

14 november, 2013
Krispigt chokladbräck med nutellasmak
Dela inlägget

Egen choklad är bland det enklaste godiset du kan göra. Vill du göra det superlätt krävs bara tre ingredienser: kokosolja, råkakao och valfri sötning. Tänk lika delar kokosolja som kakao. Passa dig för att äta för många bitar av denna himmelska chokladhistoria på kvällen bara, då den är en riktigt uppiggande energibomb som kan ge sömnsvårigheter. Till frukost passar den perfekt!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Smoothiebloggen.
www.kurera.se/agnes-gallhagen.

Ingredienser

6 st ca 5 x 4 cm bitar

1/2 dl kallpressad kokosolja
1,5 msk hasselnötssmör
2 tsk agavesirap eller honung
1/2 dl råkakao
En pyttenypa flingsalt + ev. mer för garnering
ca 1/2 dl rostad müsli
ca 
1/3 dl russin

Gör så här

Förbered genom att täcka en ca 17 x 13 cm lunchlåda med bakplåtspapper.
Täck botten av lådan med rostad müsli och russin.
Värm försiktigt kokosolja, hasselnötssmör, flingsalt och agavesirap i en kastrull över vattenbad. Ha i mer sötning om önskas.
Ta av kastrullen från spisen och ha i råkakaon (för att undvika att viktiga näringsämnen förstörs av värmen).
Rör om.
Häll smeten över müslin och russinen. Skaka lådan en aning så att allt blandas ordentligt.
Strössla eventuellt över lite, lite krossat flingsalt.
Ställ i frysen i 20 minuter (10 minuter om du är riktigt sugen, men räkna med att bli kladdig om fingrarna!).
Bryt i bitar och ät genast tillsammans med en kopp kaffe eller te.
Förvara i frysen. Håller i minst två veckor.

 

Från bloggen: ”Kom ihåg att alltid välja ekologisk, kallpressad kokosolja, och alltså inte det där silvriga paketet som mamma gjorde ischoklad av till jul när du var liten. Det kokosfettet (kokosfett är f.ö samma som kokosolja. Vid 25 grader smälter fettet och blir till olja.), har tyvärr tappat många av sina viktiga näringsämnen genom den hårda raffineringen och innehåller dessutom en högre andel mättat fett just för att tåla upphettning bra. Och inte smakar det nå kokos heller!”

Annons
Annons