Annons
Annons

Kryddkokt dillströmming

Den här goda strömmingen kan inte avvaras på påskbordet.

Redaktionen

22 mars, 2013
Kryddkokt dillströmming
Dela inlägget

Den här goda strömmingen kan inte avvaras på påskbordet.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

500 g sillfileèr
1 1/2 tsk salt
1 dl dill, hackad
5 vitpepparkorn, grovstött
1 1/2 msk pressad citronsaft
1/2 dl vatten

Gör så här

Smörj en låg kastrull med lite smör och lägg i hälften av dillen.
Salta lätt sillfileèrna och vik ihop dem på längden.
Lägg ett lager sill ovanpå dillbädden, strö över peppar, dill och varva så.
Häll citron över sillen och vatten på sidan av den.
Klicka över en matsked smör och sjud fisken på svag värme under lock i cirka sju minuter.
Låt kallna i spadet.
Annons
Annons