Annons
Annons

Ljummen blomkålssallad med citron och kapris

Smaken av citron och kapris gjuter sig fint i munnen i denna ljumna blomkålssallad. Ett perfekt tillbehör eller lättare rätt.

Redaktionen

25 september, 2012
Ljummen blomkålssallad med citron och kapris
Dela inlägget

Ingredienser
1 blomkålshuvud
15 st kalamataoliver
3 msk kapris
ca 2 msk olivolja
saft från 1/3 citron
flingsalt
nymald svartpeppar
basilika och timjan (färsk) att toppa med

Gör så här
Dela blomkålshuvudet i små bitar och koka i lättsaltat vatten. Se till att blomkålen blir ”al dente”. Överkokt blomkål blir bara mosig. Blanda den nykokta blomkålen med oliver och kapris. Ringla över olivolja och citronsaft. Krydda med flingsalt och svartpeppar och toppa med färska örter. Servera salladen ljummen.

Annons
Fakta

Fakta

Recept av Helena Olsson. http://www.kungmarkatta.se.

Annons
Annons