Annons
Annons

Ljuvlig Citronmarängpaj

Denna festliga paj är ljuvligt god och av ett nyttigare slag. Kommer garanterat ta slut på ett kick.

Redaktionen

15 februari, 2014
Ljuvlig Citronmarängpaj
Dela inlägget

Denna festliga paj är ljuvligt god och av ett nyttigare slag. Kommer garanterat ta slut på ett kick.

Ingredienser

Pajdeg

5 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk vatten
2 msk sukrin
2 msk fiberhusk

Citronfyllning

Saft & skal av 3 citroner
2 dl sukrin
3 ägg
3 dl gräddfil

Maräng

4 äggvitor
1 dl sukrin melis

Gör så här

Blanda till en deg (gärna i matberedare) och låt stå i kyl i en timme
Förgrädda i 175 grader – 10 min

Vispa ägg och sukrin poröst
Vänd försiktigt ner resten av ingredienser till fyllningen och rör till en jämn smet.
Häll i pajskalet och grädda i 200 grader – 20 minuter

Vispa äggvitor och sukrin till marängen så fast så du kan vända skålen upp och ner utan att den trillar ut.
Ta ut citronpajen och spritsa eller klicka ut marängen på pajen.
Grädda i 10 minuter till eller till marängen fått färg.

Annons
Annons