Annons
Annons

Mammas GI-knäcke

Enkelt, gott och bättre än allt godis i hela världen.

Redaktionen

23 april, 2013
Mammas GI-knäcke
Dela inlägget

Enkelt, gott och bättre än allt godis i hela världen.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Tobias Schön som bloggar på Kureras blogg Tusen Nålar.
www.kurera.se/tusen-nalar.se.

Ingredienser

1 1/2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
1 dl olivolja
4,6 dl kokande vatten

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sedan olivolja och vatten, blanda samman allt.
Låt stå i ett par minuter för att svälla och rör sedan runt.
Lägg tre lika stora delar på tre plåtar (använd dubbelt bakplåtspapper) och kavla degen mellan dessa.
Strö över lite havssalt.
In i ugnen på 140 grader i 65-70 minuter (varmluft).
Stäng av ugnen och låt knäcket vara kvar tills ugnen börjar svalna.

Annons
Annons