Annons
Annons

Mandelbiskotti till helgfikat

Härligt goda biskottis med choklad och kardemumma bakade på mandelmjöl.

Redaktionen

20 april, 2013
Mandelbiskotti till helgfikat
Dela inlägget

Härligt goda biskottis med choklad och kardemumma bakade på mandelmjöl.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Superfruit
www.superfruit.se.

Ingredienser

20-25 st
50 gram rumsvarmt smör
5 dl Superfruit Mandelmjöl
50 gram skållad och grovt hackad mandel
1 dl sukrin
1 ägg
1/2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
50 gram mörk choklad, grovt hackad

Gör så här

Blanda mandel, ägg, smör, sukrin, kardemumma och salt.
Tillsätt mandelmjöl och bakpulver, sedan den hackade chokladen.
Degen blir kladdig, så ett tips är att blöta händerna innan du rullar den till två längder mellan händerna, forma till dem på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt längderna svalna något innan du med en vass kniv skär dem till snittar, lägg sedan skorporna med ena snittytan uppåt.
Torka i 100 grader i 40 minuter, 20 minuter på varje sida.
Låt skorporna stå kvar i ugnen över natten med ugnsluckan något öppen.

Annons
Annons