Annons
Annons

Mandelkaka med cashewgrädde

En god tårta som man kan variera i det oändliga med roliga toppings. Passar perfekt både till högtid och vardag.

Redaktionen

21 maj, 2013
Mandelkaka med cashewgrädde
Dela inlägget

En god tårta som man kan variera i det oändliga med roliga toppings.
Passar perfekt både till högtid och vardag.

Ingredienser

3 dl mandelmjöl
1 dl smält kokosolja
1 dl kokossocker
2 ägg
1 tsk bikarbonat
Saften av ½ lime eller citron
En gnutta salt

Grädde:
120 g cashewnötter
2 msk lönnsirap
2 msk smält kokosolja
2 msk vatten
4-10 droppar stevia vanilj

Garnering:
Valfria frukter, bär och flagad mandel.
Man kan också ringla över lite smält mörk choklad (minst 70 procent).

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggen pösiga.
Blanda alla övriga ingredienser (å kokossocker och mandelmjöl ofta klumpar sig så sikta det gärna).
Rör sen försiktigt ner äggen i blandningen.
Häll i en liten (ca15-17 cm) smord och bröad (använd gärna mandelmjöl) form.
Grädda i cirka 18-20 minuter.

Garnering:
Mixa nötterna till ett fint mjöl och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Smaka av med stevia-vanij droppar.
Bred ut ”grädden” över tårtan.
Vill du täcka hela tårtan behövs en och en halv sats caschewgrädde.
Garnera kakan med frukt eller bär.

Annons
Annons