Annons
Annons

Mango – och passionsorbet utan socker

En enkel efterrätt som är söt, syrlig och fräsch på samma gång.

Redaktionen

2 maj, 2013
Mango – och passionsorbet utan socker
Dela inlägget

En enkel efterrätt som är söt, syrlig och fräsch på samma gång.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 4

Ingredienser

500 g fryst mango
4 st passionsfrukter
2 lime, rivet skal
6 msk limesaft
1 1/2 dl sukrin melis
5 dl turkisk yoghurt

Gör så här

Gnugga limen i vinäger och skölj grundligt i vatten (vinäger tar bort eventuella bekämpningsmedel, kemikalier och bakterier).
Riv skalet av limen.
Värm upp limesaften i en kastrull och rör ner sukrin melis i saften.
Gör ett snabbt uppkok, men se till att vispa sukrinet så det löser sig ordentligt.
Dela passionsfrukten och gröp ur frukten.
Lägg skal från lime tillsammans med frukt, yoghurt och sockerlag i en mixer.
Mixa till en slät massa.
Frys i form i cirka 40 minuter till en timme.

Från bloggen: ”Mango är jätte nyttigt! Den är rik på C-vitamin och betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin. A-vitamin är bra för synen, slemhinnor, huden och skelettet. C-vitamin bidrar till friska blodkärl, stärker tänder, hud och skelett. Dessutom innehåller mango massor av antioxiderande fenolföreningar. En av dessa fenolföreningar är mangiferin, ett enzym som finns i många frukter och örter och som man använder mot diabetes och som underlättar matspjälkningen.”

Annons
Annons