Mias Familjeblogg

Hot yoga och parkour

Häromdagen åkte jag med de stora killarna ner till Dunkers (Helsingborgs kulturhus) där storkillen har musiklektion en gång i veckan. Vanligtvis brukar mannen ta med killarna in men denna gången fick Sander vara hemma med pappa. Jag och lillkillen gick och fikade medan vi väntade och lillkillen gjorde om stan till en klätterpark. Hur kul som helst!

Han är så klättrig och studsig av sig att jag nu har anmält honom att prova på gympa. (Finns det parkour för barn liksom?) Helsingborg har annars en väldigt bra gymnastikförening precis här där vi bor där de har såna där roliga skumgummibassänger och enorma studsiga långmattor och trampoliner. Men jag gissar att man som alltid måste börja med kullerbyttorna ändå. Vi får se.

Det blir hur som det sista utrymmet vad gäller schemalagda aktiviteter i familjen, sedan är maxgränsen nådd. Vi vill ju inte ha tider att passa varenda dag efter skolan liksom. Men vi har lite mer aktiviteter än vanligt denna terminen eftersom jag är föräldraledig och killarna bara är i skolan mellan åtta och ett på dagarna. Då finns det energi, ork och tid kvar när skoldagen är slut. Och tid att vila och ta det lugnt också.imageimage  imageimage imageAnnars idag har det varit föräldraledig fredag. Vi har varit hela tre vuxna hemma på en bebis. Svärmor har nämligen kommit ner för att sitta bebisvakt imorgon då vi ska på bröllop. Jag passade självklart på att ta mig tid till ett riktigt träningspass, så det blev ett pass hot yoga.

Två tecken på att jag är lite ringrostig:

  1. Jag körde fel på vägen dit. Lite talande för hur länge sedan det var jag gick på pass på gymmet, men jag skyller på amningshjärna. (Å andra sidan har jag kört fel på väg hem också… Men det var längesedan nu.)
  2. Jag hämtade ut biljetten på mannens gymkort. Mitt kort var ju låst och jag var där ungefär en och en halv minut innan passet började så jag gjorde snabbt en deal med receptionisten och låste upp kortet efter passet istället. Det roligaste är att mannen nu har ett pass hot yoga i sin historik. (Det kanske bara är roligt för de som känner min man, men jag fnissar högt.)

 

Men vilken svettfest det var!!! Herregud. Det droppade om mig redan i halvlek. Lövely! Och jag överraskade mig själv med att vara lite starkare och smidigare än jag hade förväntat mig. Det kändes faktiskt riktigt bra. Förutom baksida lår som behöver en stor dos omsorg för att bli lite mjukare igen…imageEn glad megasvettig lax efter hot yoga passet.imageLite tennisläktare har det blivit idag också. Det är ju fredag.imageSurkålen! Den smakade helt okej för att vara surkål! Vansinnigt mycket bättre än den variant man kan köpa i affären. Jag kan absolut tänka mig att äta lite varje dag. Och jag kan nog till och med komma att tycka att den är god. /från en som aldrig har kunnat äta surkål innan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]