Mias Familjeblogg

Den som är jag

Igår blev jag utmanad på Instagram att berätta 20 saker om mig själv. Jag gillade utmaningen för jag tvingades tänka igenom hela mitt liv för att komma på 20 saker som har format mig genom åren. Jag kom på en massa roliga saker som jag har gjort och som uppenbarligen har satt sina spår, men som jag ändå inte tänker på så ofta. Jag gör väldigt sällan det. Reflekterar över gångna tider alltså. Så det var lite som terapi. Precis som häromdagen när jag förnyade mitt pass och försökte sätta ord på vad som har hänt de senaste tio åren av mitt liv.

När man gör sådana tankeövningar så känns det inte längre som att dagarna bara går, utan man inser att man har varit med om en jäkla massa saker under åren. Små som stora. Och alla har de lett fram till den som är jag. Testa vettja! 10691769_301999950005268_352789500_nDet här är den som är jag:

1. Jag tror att jag är 18 år. Jag har seriöst svårt att tro att jag är vuxen. Jag kommer alltså dö som 18-åring. Eller så väntar en allvarlig ålderskris.

2. Jag växte upp som Maria Nyström. Nu är jag Mia Tjärnlund. Det är ingen som någonsin har kallat mig Maria mer än en lätt manisk killkompis som har gjort det på ren djävulskap de senaste tio åren.

3. Jag är riktigt bra på att tapetsera. Hörn? Mönsterpassning? I fix. Det har jag fått från min far.

4. Jag älskar blodiga dokumentärer om hjärnoperationer och sånt. Det har jag fått från min mor.

5. Min MBTI-profil har flera gånger landat på ENFP

6. Jag älskar fjällen och vintern är min bästa årstid

7. Jag har en hemlig crush på Eminem

8. Jag har en gång klättrat upp på en 31-drickbackar hög stapel i Luleå. Med säkerhetslina.

9. Jag har bott på Nya Zeeland

10. Jag har spelat piano en stor del av mitt liv och funderade länge på att utbilda mig till pianist

11. Jag har träffat Shinichi Suzuki. Men jag var för liten för att bli star struck.

12. Jag är sjukligt kittlig under fötterna och sparkade en gång en massör i huvudet av misstag när han försökte ta i mina fötter

13. Jag föddes med två tänder

14. Jag är civilingenjör i datateknik men gillar inte och har ingen fallenhet för teknik

15. Jag gillar i princip alla människor

16. Jag hade en uppblåsbar krokodil när jag var liten som jag seriöst trodde att folk trodde var riktig

17. Jag tror på spöken och hade aldrig lagt mig i det där konferensrummet på den gamla herrgården där det spökar

18. Jag har backpackat i Laos mitt i en regnperiod

19. Les Misérables är min absoluta favoritmusikal

20. Jag har försökt ta fallskärmscert men slutade efter 13 hopp för att jag blev höjdrädd.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]