Mias Familjeblogg

Ekologisk bärsele

Jag har ju haft turen att få ett barn som gillar att krama sin mamma mest hela dagarna, så då är det ju väldigt lägligt att jag har införskaffat en otroligt bra bärsele att bära honom i. Så slipper rygg och nacke lida och vi blir istället starka både jag och Sander. Dessutom, med honom på magen kan jag fortfarande ta mig runt min vanliga morgonrunda i terräng där vagnen inte riktigt gör sig. (Med det sagt hade det ju ändå varit rätt skönt om han kunde lära sig att tycka om sin vagn också. Och sin bilstol.)

Jag googlade runt lite på bärselar innan Sander kom. Jag har testat BabyBjörn förut och så har jag haft en bärsjal som jag inte riktigt fick att fungera för att hålla bebisens huvud på plats på ett avslappnat och otvingat sätt. Men denna gången ville jag ha en riktigt bra, ekologisk bärsele. Så valet föll tillslut på en Gemini Beco. Den fick bäst i test i ett gediget test som tidningen Föräldrar och Barn gjorde för 2-3 år sedan (där småbarnsföräldrar testade sju olika bärselar) och omdömena från föräldrar i olika forum är genomgående positiva.

Selen har fyra olika bärställningar – mage (vänd inåt och vänd utåt), höft och rygg. Den sitter som ett smäck – banden är korslagda i ryggen när man bär på magen, vilket avlastar skuldrorna och övre ryggen kanon. Jag får inte ont alls trots att jag är känslig (får lätt ont i skuldrorna) och jag kan bära riktigt länge. Bebisen sitter direkt mot min mage vilket jag gillar. Det är alltså inget tyg emellan oss alls. Selen sitter riktigt stadigt och huvudstödet är suveränt. Jag kan dessutom sätta på den supersmidigt med ett enhandsgrepp om Sander. Och när han sitter och tuggar på axelremmarna så vet jag att de är ekologiska. Och när han har tuggat på dem några gånger för mycket, då går den att tvätta i maskin.

Selen är dyr (jag betalade 1160kr), men är ett sjudundrandes bra köp helt enkelt! Och jämför man med vad en vagn kostar är det plötsligt ett kap.imageFrån det att han var nyfödd har han suttit jättebra i min Beco Gemini. Spännet i hans midja (döljs av min arm på bilden) gör att han inte sjunker ihop och jag slipper oroa mig för att han inte kan andas.imageÅåååååh vad det är sköööönt att bli buren av mamma.


2 comments on “Ekologisk bärsele

 1. Daniela on

  Hej och hopp! Jag googlade på Beco Gemini och hamnade här 🙂 Du som använt den, hur är det att få ur barnet? Jag tänker om barnet somnar i selen och man skulle vilja ta ur hen lite smidigt? 🙂 God fortsättning!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Hej.
   Det är enkelt att få ut sovande barn tycker jag. Jag brukar luta mig lite lätt bakåt, så att barnet hänger på min kropp, och så kopplar jag loss de två spännena. Spännena kräver tvåhandsgrepp (av säkerhetsskäl). Att man får ur barnet är dock ingen garanti för att de sedan sover vidare när man lägger ner dem, haha. När Sander var liten fungerade det utmärkt. Nu, vid 1,5. Not so much…
   Vad kul att du hittade hit! Hoppas jag får se dig här igen.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]