Mias Familjeblogg

Löpning, söndagsmiddag och hundpromenader

Idag vaknade jag stel som en pinne. Intensiv träningsvärk efter mamma/barn-träning som fortfarande satt kvar i både rygg och mage och så en natts amning på det. Jag bestämde mig för att ta en morgonpromenad innan Sander vaknade. Jag testade på att springa några gånger under rundan och fick ihop någon kilometer löpning totalt. Det kändes bra och jag tror minsann att den är inom räckhåll – löpningen.

Nu har vi just kommit tillbaka hem från en stor söndagsmiddag hos mina föräldrar. Vi lämnade kvar storkillen som ska få åka till Stockholm i några dagar tillsammans med mormor och morfar och kusin Linnéa. För nu är det nämligen höstlov. På hemmafronten innebär det att jag, Sander och lillkillen har några dagar hemma tillsammans. Jag gissar att vi får ta hundskiftet nu när storkillen inte är hemma. Han har annars verkligen tagit sig an uppgiften och har varit ute och rastat sin nyfunna vän varje dag, helt själv och allt.

Annars har den här veckan fyllts av teater, klädsim, pilates, BVC-besök, två utvecklingssamtal, promenader, hundpromenader, tennis, gympa och en massa regn. Och så loppisförsäljning. Men det skriver jag om en annan dag. Nu räknar vi med sol och en tom kalender så att vi kan göra vad som faller oss in under veckan som kommer.imageI tisdags. En tiger som gör delfinkickar. Inte varje dag man ser.imageI torsdags. Först på plats på denna kursens sista mamma/barn-pilates. (Eftersom jag har låst upp mitt årskort på mitt vanliga gym igen så får det bli träning där framöver istället.) Jag har fortfarande träningsvärk.imageI lördags. Tennis. Vi har lyckats få till träning för killarna (i olika grupper) samma tid! Det underlättar ju.imageSådana här promenader har det blivit varje dag för storkillen. Även i regn. Men när det är mörkt ute följer jag med. Där är jag inte än…imageIkväll. Min mamma är kung på att laga mat. Här en förrättssoppa på jordärtskockor med parmaskinka och vaktelägg. Sedan blev det lammfärsbiffar tillsammans med rotsaker i ugn och en gudomligt god kall paprikasås. Mmmm.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]