Mias Familjeblogg

Hemmadag

Eller ja, hemmaförmiddag. Men ibland räcker det gott och väl. Så här har dagen sett ut hittills.

Tog en lååång sovmorgon. Idag, när mannen var tvungen att sticka tidigt, betyder det att gå upp vid halv åtta och skicka iväg de färdiga barnen till skolan. Byta blöja på en vaken Sander. Äta frukost – idag havregrynsgröt med granatäpplekärnor. (Gud vad gott det var.) Sedan hoppa i säng med Sander igen när huset blivit tomt och sova sovmorgon. Idag sov vi till halv tio.

Ringde SJs hittegodsavdelning och fick äntligen identifierat storkillens iPad som glömdes kvar på tåget från Stockholm. Jippi! Nu ska den bara skickas hem också så är ordningen återställd.

Stretchade mina piriformis med den här sköna övningen (nummer två i klippet – bordsstretch) som någon länkade på facebook idag. Alltså aj vad det behövdes. Oj, vad skönt det var.

Satt med en snuttandes och sovandes Sander i famnen i soffan och surfade och kollade lite mail. Sanders favvosysselsättning.

Tvättade. Men det vet ni redan hur det går till.

Käkade lyxlunch. Gjorde en sallad med spenat, ruccola, groddar, ärtskott, champinjoner, avokado och några krabbklor som vi fått levererade av en vän som i sin tur fått dem från en fiskare i Grebbestad i helgen. Smakade ljuvligt. Sedan firade jag iPad:ens återkomst och den sköna förmiddagen med en liten kopp ekologiskt kaffe och en bit mörk choklad.imageimageNu är killarna hemma från skolan igen och vi ska käka mellis och göra oss redo för simskola. Jag ska testa om det går lika bra idag som igår att blanda i en näve spenat i smoothien utan att få protester eller om det bara är sådant som fungerar när man har vandrat fram och tillbaka till Nimis.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]