Mias Familjeblogg

Raw food-detox

Igår började jag en veckas raw food-detox. Wihoo! Jag har suktat efter det ett tag nu och nu var det äntligen dags.

Det är restaurangen Raw här i Helsingborg som håller i programmet. Det går till som så att jag varje morgon i en hel vecka åker in till restaurangen och hämtar upp dagens matpaket + morgondagens frukost. Matpaketet består av frukost, lunch, mellanmål och middag. Sedan får jag även teer att dricka och kosttillskott att äta mellan måltiderna. Varje morgon när man hämtar paketet får man dessutom en shot med nypressat vetegräs och ett glas aloe vera.

Maten är heeeelt fantastisk och jag hade tänkt visa så mycket som möjligt under veckan. Här kommer gårdagens mat, förutom frukosten som jag glömde fota. Det var en yoghurt gjord på cashewnötter och hallon som var syrad.imageMan börjar dagen med ett glas aloe vera och en nypressad vetegrässhot.imageGårdagens lunch. Pizza med en paprikafyllning med sting i. Sallad och surkål ingår i nästan varje måltid.imageGårdagens mellanmål. Sallad, fröknäcke med en färskostsimitation som var riktigt riktigt god.imageOch så gårdagens middag. Pupmaburgare med dressing.

Igår var jag så mätt hela dagen att jag knappt lyckades få i mig all mat. Middagen åt jag vid halv nio-tiden på kvällen. Idag har jag fått veta att det inte är sådär superviktigt att man får i sig precis all mat, utan att det är bättre att sluta när man är mätt. Ironiskt nog är jag dock hungrig som en varg idag så det blir nog inget över. Plus att jag ska iväg på en och en halv timmes yoga-pass, så jag behöver all energi jag kan få.

Eftersom jag helammar Sander måste jag vara lite extra uppmärksam på utrensningssymptom under detoxen. Jag har ändå valt att genomföra veckan eftersom jag har gjort några ordentliga detoxer innan jag blev gravid (kostomläggning, en radda tarmsköljningar, två leverreningskurer, balanserat upp mineraler och hormoner med kosttillskott osv.) och sedan dess har ätit väldigt ren mat (ekologiskt utan mjölk, gluten och raffinerat socker. Bara rena råvaror. Minimalt med halvfabrikat och processat). Jag har även via hårmineralanalysen koll på att jag inte har några nämnvärda halter av tungmetaller i kroppen som kan frigöras under detoxen. Dessutom känns den här detoxen lite annorlunda eftersom den mest handlar om att äta 100% raw food och därför känner jag mig säker på att jag inte utsätter Sander för något annat än riktigt grymmish bröstmjölk! (Gör alltså inte ditt livs första detox när du är gravid eller ammar!)

Än så länge känner jag inga utrensningssymptom i alla fall. Men jag känner mig grymt peppad på världens mest hälsosamma vecka ever och jag är nyfiken på om jag kommer känna mig superboostad några dagar in. Hoppas det!


One comment on “Raw food-detox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]