Mias Familjeblogg

Från lugn till fullständigt kaos på två röda

Ibland är det tvära kast. Som igår. Killarna lekte på övervåningen med en kompis. Sander hade först ammat och somnat på mig, men sedan lade jag över honom i sin egen säng där han sov vidare, vilket gav mig en sällsynt hel timme att fixa och dona. Efter att jag hade löst de mest akuta grejorna, typ gå på toaletten och göra mellanmål till barnen, så hann jag gå över på helt andra saker, som att röja i köket och vika tvätt. När tvätten var färdigvikt så hann jag precis börja fantisera om vad jag skulle göra med all denna lediga tid när det utbröt fullständigt kaos på ovanvåningen.

Det började med ett illvrål från en livrädd storkille, följt av ett illavarslande ljud av vatten. Jag rusade upp och såg att det fullkomligt sprutade vatten åt alla håll ut ur ett rör som leder till toaletten. Samtidigt vaknade Sander på nedervåningen och började gråta, antagligen av allt tumult.

Jag insåg rätt snabbt att det var en ventil som hade lossnat på toaröret och att vattnet steg på golvet rätt snabbt. Vi hade ungefär två cm på oss tills att vattnet skulle rinna över tröskeln och skada både ovan och undervåningen, eftersom badrummet ligger nära trappan. Så jag kommenderade storkillen att hämta min mobil och ringa till pappa, och så skickade jag över lillkillen och den lite äldre kompisen till grannen för att hämta hjälp samtidigt som jag bullade upp med stora handdukar vid tröskeln och sedan försökte skruva in den lossnade ventilen i röret igen, vilket visade sig vara en helt omöjlig uppgift eftersom trycket var helt enormt. Men om jag tryckte in den allt vad jag kunde i hålet så dämpades i alla fall vattenflödet lite. Lillkillen kom tillbaka och sa att grannen inte var hemma, så jag skickade iväg dem en gång till och sa till dem att kolla efter någon av de andra grannarna. Sander låg och gallskrek i sin säng.

Efter två minuter kom de äntligen tillbaka med en grannpappa. Han kunde inte heller få in ventilen i hålen, men lyckades efter knapp vägledning hitta vattenkranen till huset nere i tvättstugan och fick till slut stängt av vattnet. Vilken ängel! Dessutom var han så gullig att det första han gjorde när vattnet slutade spruta var att rusa in till Sander och ta upp honom.

Phu! Två minuter senare kom mannen hem och resten av kvällen gick åt till att torka vatten, laga mat utan rinnande vatten (tur att vi hade tillräckligt med vatten i vattenrenaren så att vi kunde koka ris och linser till laxen), skaffa hem en rörmokare som bytte ut hela delen där den trasiga ventilen satt, skjutsa storkillen till och från teatern och köpa en blomma som vi gick över och lämnade till grannen som räddade oss från vattenskador. Det kan man lägga en hel halv dag på.imageVad sa du? Vattenläcka? Nej, jag hinner inte fixa just nu. Jag håller på att försöka få tag på mina tår.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]