Mias Familjeblogg

Hårinpackning de lux

Jag tappar hår. Jag vet att man gör det efter en graviditet. Den bästa förklaringen jag hört än så länge är att östrogenhalterna ökar kraftigt under graviditeten vilket stimulerar hårsäckarna att öppna sig och leder till att en större andel hårsäckar är aktiva under graviditeten. (Hårsäckarna är aktiva i cykler och befinner sig alltså i olika faser av vila eller tillväxt.) Håret blir därför vanligtvis tjockare än vanligt när man är gravid. När östrogenhalten sedan sjunker efter förlossningen, så normaliseras antalet aktiva hårsäckar igen vilket gör att en massa hårsäckar trädet in i vila. Det leder till att man tappar mycket hår. Man ser det på att man tappar hårstråna med rötter. De går alltså inte av eller så.

Oavsett anledning så känner jag mig olustig med allt hår som lossnar. Jag har varit så himla tålmodig, för det har ändå hållit på ett tag och jag har inte stressat upp mig. Tänkt att det nog slutar snart. Men nu har jag tröttnat.

Jag minns inte att det var riktigt så med de andra killarna. Eller jo, jag minns att jag tappade en massa hår, men inte riktigt hur det slutade. Eller när. Jag har vanligtvis väldigt tjockt hår, men nu känns svansen tunn. Och håret är en så stor del av ens identitet lustigt nog. Eller av min identitet i alla fall. Jag brukar göra en massa roligt med mitt hår. Nu har jag det bara i en knut. För jag fullkomligen hatar alla hårstrån som hamnar överallt.

Så. Projekt boosta håret är inlett. Jag dränkte in hela håret i en inpackning de lux tidigare idag. Ekologisk kokosolja. Jag masserade hårbotten och smetade på rikligt med olja i hela längderna. Sedan drog jag en plastpåse över, satte en mössa över hela härligheten och har låtit det verka i några timmar. Det blir en bra näringsboost för hårbottnen. Jag tänkte dra i mig lite extra zink ikväll också. Med en sådan kur lite då och då tänkte jag leda hårsäckarna på villovägar så att de hamnar i tillväxt igen.

Och kanske är det dags att klippa lugg också. Det blir jag sugen på varenda höst även utan håravfall. Tåls att tänka på.imageMånga användningsområden på den här burken. Bodylotion. Bebissalva. Hårinpackning. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]