Mias Familjeblogg

Konsten att gå lite mindre back i december

Idag har jag sålt en spegel på Blocket. 400 spänn in. Ka-ching! Jag har en till spegel ute till försäljning som hämtas upp imorgon. 400 spänn till in. Ka-ching ka-ching! Det finns inget bättre än att sälja i sådana typiska köpetider som jul. Jag måste ha haft en jädra massa prylar att sälja med tanke på att det fortfarande inte är tomt i förrådet. Men det är klart. Åtta småbarnsår och två flyttar är det som har bunkrat upp. Och ett 36-årigt liv. Och då har jag ändå varit relativt bra på att göra mig av med saker under åren. Jag är ganska onostalgisk när det kommer till prylar. Är bra på att rensa. Men jag hittar faktiskt fler saker att sälja i skåpen nästan varenda dag. Och jag har hittat ett system som fungerar bra så att jag successivt kan flytta ut både mindre och större saker ut i förrådet när jag hittar dem. Så kanske jag slipper att göra de där storrensningarna en gång om året framöver. Men nu börjar det kännas luftigt här hemma. Som att saker och ting får plats och att var sak har sin plats. Det är en riktigt skön känsla.

Jag såg en tänkvärd film från Blocket häromdagen. Den handlar om att vi borde köpa mer begagnat istället för att alltid sukta efter det som är nytt. Att barn inte tänker på om en sak är ny eller gammal, utan att det är våra vuxna värderingar vi applicerar på barnen när vi tror att vi måste köpa nytt till dem. Jag frågade såklart mina barn om det, och minsann, de förstod knappt ens frågan. Klart att det är okej med något som någon annan har haft liksom.

Jag borde alltså bli bättre på det där med att handla begagnat också nu när jag har blivit så grym på att sälja. Jag minns mannens konstaterande för ett tag sedan – ‘Varför köper vi aldrig på Blocket? Vi bara säljer.’ Och han har delvis rätt. Jag har bara handlat på Blocket ett fåtal gånger. Barnvagnen till exempel. Och porslin till mamma som hade slutat tillverkas (fast det var från tyska eBay när jag tänker efter). Och en Flexitrax-bana. (När jag var ung handlade jag massor med kläder second-hand dock. Det var bästa sättet att hitta coola och unika kläder.) Idag tror jag att det handlar mer om själva köpeprocessen för mig än tanken på att prylen är använd. Jag gillar inte att tävla om uppmärksamhet. Att behöva vara snabb. Att förhandla. Att kanske bli utan när jag väl har bestämt mig. När jag säljer är det mer på mina villkor känner jag. I alla fall om man säljer bra prylar till ett bra pris. Men jag ska jobba på det där. För det finns fruktansvärt mycket fina prylar i omlopp där ute redan. Typ mina speglar.

Skärmavbild 2014-12-12 kl. 21.49.43Min annons. Varför blir man alltid så sjukt otålig i samma sekund som man lägger ut sin annons? Eller är det bara jag? Det är som att processen att få ut annonsen är så lång att när den väl är gjord så vill man bara bli av med prylen. Lite samma otålighet som när man bestämmer sig för att försöka bli gravid. När man väl har tagit beslutet att man skulle vilja ha ett barn så är processen dit plötsligt sjuuuuukt lång! (Ändå lite olika grader av otålighet. Eventuellt.)


2 comments on “Konsten att gå lite mindre back i december

  1. Karin on

    Blocket är kanon! Vi har i princip köpt allt till Moa där. Min kompis gjorde det också när hon fick barn, tror hon la totalt 1700kr(!!) på allt hon behövde och så fick de ärva en säng. Och det var fina saker de köpte! Så verkligen win-win, billigt och sakerna används igen. Jag lärde mig häromdagen att man kan handla barnkläder på tradera innan har vi lånat kläder från ovan nämnda kompis, det är ju inte direkt så att bebisar sliter på kläderna ;). Men i alla fall, tradera kan man göra fynd på och det blir lite av en sport också att vinna auktionerna till lägsta möjliga pris!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]