Mias Familjeblogg

Finaste julgranen

Julfix hela dagen

Nu är det mys de lux här i huset. Barnen sover, alla maskiner brummar (diskmaskinen efter middagen, tvättmaskinen för att kunna få den där vi-behöver-inte-tvätta-på-några-dagar-känslan över julen), granen är klädd och lyser, tomtarna vaktar hyllorna och huset är okej röjt. (Det är inte klokt. Tänk att vi lyckades få den finaste julgranen i skogen i år igen. Jag måste få erkänna mig själv som oerhört kompetent granväljare.) Det finns fortfarande massor man skulle kunna stressa upp sig för inför själva julafton – paket som ska slås in, mat som ska lagas – men det behövs inte för nu har julkänslan infunnit sig i det Tjärnlundska hemmet.imageJulfix hela dagen lång. Vi måste ha köpt den högsta granen. Mannen är 1,85 och står på en barstol.imageHela tomtearsenalen.

Tomteskaran från julpyntslådan är alltid lika rolig att se igen. Den blir liksom större och större för varje år fastän jag verkligen inte är någon tomtetjej (tomtetjej = tjej som gillar prydnadstomtar). Först hade jag bara de två tomtarna till vänster. De har en av mina barndomsvänner gjort och egentligen är bara en av dem min. Den andra är en annan barndomsväns. Men hon glömde den hemma hos mig (för typ 15 år sedan) så jag har adopterat den. Sedan köpte jag de tre små tomtarna i mitten på en marknad i Danmark, också för en herrans massa år sedan. De såg liksom så himla defekta ut för att vara tomtar så jag föll som en fura. Tomten med rund näsa har jag fått från min syster. Tomten i rött glitter med hår över hela kroppen har storkillen gjort på dagis. Den lille grå tomten har lillkillen gjort på dagis. Och minsting-tomten längst fram fick jag när jag var liten och den har hängt med sedan dess. De tre tomtarna till höger är egentligen de med minst nostalgi i så det är risk att de ryker när det blir för många. Det senaste tillskottet som inte är med på bild är en liten tomteflicka som storkillen fick som tack från sin lärare efter teateruppvisningen för några veckor sedan.imageMen alltså kolla in killarna. Lol! Deras ansikten är dessutom konkava. Det syns inte på kortet.imageOch så lyktarsenalen. En har jag köpt. Gissa vilken? (Svar: De tre lägst till höger är olika skol- och dagisprojekt.) imageMer fantastiskt dagispynt. Den tunnhåriga ängeln fick plats i granen i år igen.imageJulefriden är här!

Jag har också passat på att gå igenom killarnas önskelistor idag för att se om vi har missat något väldigt viktigt. Om man läser lillkillens önskelista i sin helhet så hittar man ordet robot 5 gånger och ordet radiostyrd 4 gånger. Han borde alltså rimligtvis få en radiostyrd robot. Det har vi inte köpt.imageEn liten liten del av lillkillens önskelista.

Stressfri december

Jag måste säga att den här december har varit den stressfriaste på många år trots alla födelsedagar och skolaktiviteter. Kanske för att jag är föräldraledig, men antagligen inte. Vi har ju ett barn till i huset. Nej, jag tror det är ett annat förhållningssätt till saker och ting. Och ett lugn i kroppen. Jag ligger oftare steget före än steget efter. Och har tappat tron på att det finns ett visst klockslag på självaste julafton då allt ska vara klart. Nej, julen har börjat för länge sedan och jag njuter hela vägen.

Vad gäller julklappar har jag känt mig inspirerad och de få julklappar jag har köpt är världens bästa. Tänk att det blir så i år igen. Jag måste nog faktiskt erkänna mig själv som en oerhört kompetent julklappsköpare också. Men tyvärr kan jag inte avslöja vad jag har köpt förrän efter jul eftersom familjen är här och läser ibland.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]