Mias Familjeblogg

Julens bästa

Nu får nog julen anses vara över. Jag är inte direkt sentimental och tomtarna kommer snart förpassas till sin låda i förrådet igen. Ljusstakar och stjärnor får dock vara kvar ett tag till. För att summera julen och vandra vidare mot det nya året, här kommer den här julens tio bästa:

  1. Att det var tre kusinbebisar (på julbordet höll jag på att skriva! Haha. Men det var de inte, jag lovar.) i huset. Så mycket igenkänningshumor det blir bara av att betrakta andra bebisar i samma ålder och storlek. För att inte tala om allt gos och alla moderskänslor.
  2. Att mannen överraskade på julbordet med en risgrynsgröt gjord på mandelmjölk till mig. Som jag åt med kanel och rismjölk. Så jädra gott!!! Sander fick också smaka och tyckte det var jättegott.
  3. Att den specialgjorda mandelmjölksgröten blandades i samma bytta som risgrynsgröten på julafton. För hur ska någon som inte har fått veta att det är olika grötar veta det liksom? Ödets ironi.
  4. Att killarna fick varsin liten kabinväska i julklapp och på julaftonskvällen plötsligt försvann jättelänge till en annan del av huset. När de kom tillbaka någon halvtimme senare glatt dragandes på väskorna som värsta världsvana flygplatskidsen och vi frågade vad de hade gjort, blev svaret ‘Lekt flygplan bara’.
  5. Att storkusinerna blev så exalterade när tomten kom att de bestämde sig för att gömma sig istället för att släppa in honom. Det är ju ett fullständigt irrationellt beteende! Och jätteroligt.
  6. Att vi både fått och skickat sjukt roliga julhälsningar. Jag vet inte hur många elf yourself videos med olika familjekonstellationer jag har klippt ihop den här julen. Och jag vet inte hur mycket jag har skrattat åt dem. Orimligt mycket i alla fall.
  7. Att vi lyckades få till en träff med barndomsvännerna i år igen. Tre av fem närvarande på en dags varsel är godkänt. Men som alltid när man lyckas ses så blir man samtidigt lite sorgsamt (vadå inget riktigt ord?) påmind om hur mycket man inte lyckas ses.
  8. Alla grymt omtänksamt valda julklappar. Trots aktiv nedskalning var berget under (runt?) granen enormt (men så var vi 16 pers också). Sander fick så himla fina kläder. En massa ekologiska, fina plagg. Killarna fick bland annat ovan nämnda resväskor, böcker och presentkort på iTunes. Våra bästa till dem var hip-hop-kepsar från hip-hop-tomten, ett tekniklego-flygplan till storkillen och en enhjuling till lillkillen. Dessutom är jag grymt tacksam för att mannen har begåvats med en fantastisk förmåga att komma på bra julklappar till mig. I år fick jag ett tre-dagars yoga-retreat. Ett yoga-retreat!!! Wiiiiiie! Jag har redan börjat skala upp träningen för att hinna komma i bra yogaform.
  9. Att kylan äntligen kom och fantastiskt vinterväder med den. Och att jag fick flera långa pratpromenader i mina gamla hoods med klokaste svägerskan. Och nu snön!
  10. Att hänga med hela stora familjen i sitt barndomshem i flera dagar med allt vad det innebär. Och att komma hem till sitt egen säng igen.

imageDen julklapp jag själv var mest nöjd med att ha lyckats fixa. En enhjuling! Från sajten, varsam.se där det finns grymt mycket bra grejor för aktiva barn.imageHip-hop-tomtens bidrag. Observera nitarna. Som jag fick beställa separat och lämna in till sömmerska för att få monterade.

Bjuder på lite Tjärnlundsk juldans som avslutning på julen.Skärmavbild 2014-12-29 kl. 00.22.25


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]