Mias Familjeblogg

Ett mindre mirakel

Att barnen kom i tid till skolan idag var inget annat än ett mindre mirakel. Kombinerat med en gnutta tur, skickligt samarbete och en väldigt effektivt tidsklipsk mamma.

När Sander började skruva på sig imorse kände jag nämligen att det var något lurt. Men jag var så trött att jag inte orkade vrida på huvudet och kolla på klockan. (Vi satt uppe alldeles alldeles för sent och kollade klart på en säsong av Homeland igår. Inte ok.) Mannen sov som en stock bredvid mig i sängen. Väckarklockan hade inte fyllt sin funktion. Några minuter senare kvicknade jag till på riktigt och tittade på klockan. Lite över halv åtta. Skolan börjar åtta.

En snabb lägesbedömning och jag satte fart. Blev en hypercurlande mamma som plockade fram kläder, väckte barnen som sov som små björnar i ide, klädde på dem i sängen, packade väskor, skar äppleklyftor, fixade frukost to go, lade fram ytterkläder och sopade banan intensivt hela vägen från deras säng och in i bilen (regn och sena = jag körde dem till skolan). Ingen stress och inget tjat som fick någon efter-jullovs-trött sjusovare att slå bakut, bara ett lagom snabbt, kärleksfullt och effektivt hypercurlande.

Och det gick. Storkillen berättade om fyra drömmar på vägen från sängen tills bilen var parkerad. Lillkillen frös mest. Men när vi kom in i kapprummet på skolan så var klockan bannemej inte mer än åtta. Prick. Och klasskompisarna höll på att klä av sig och ställa sig på led för att hälsa på fröken. Storkillen var inte ens i närheten av sist in i klassrummet. Phu. Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan hoppa i säng igen bredvid mannen och Sander som sover sött. Jag ser fram emot att mannen kommer vakna med en förskräckt ‘försovit-oss-känsla’, ovetandes om den orkan som drog fram i hemmet imorse. Ni kan kalla mig the mean, green curling-machine.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]