Mias Familjeblogg

Att stå upp för sig själv

Jag är stolt över min storkille. Ni vet byxorna jag köpte föra veckan. Det var tjejbyxor. Tyckte den tuffe killen i klassen alltså (läs den arge killen med mest tveksamt ansvarstagande föräldrar i klassen. Varför hänger det så sorgsamt oftast samman?) Formellt är de vare sig kill- eller tjejbyxor, men det argumentet biter sällan på arga killar.

Hur som, storkillen hade fått höra att det var tjejbyxor, liksom resten av klassen. (Storkillens kompis hade fått höra att hans coola hipster-byxor var pyjamasbyxor, så kanske hade arge killen en rajd mot byxor just igår.) Vi pratade om det där när de kom hem från skolan allihop (kompisen med hipsterbyxorna var med) och kom fram till att det hela ju egentligen var hans eget problem och inte vårt. Han som bara har jeans alltså. Och mannen och jag intygade att man troligtvis senare i livet kommer komma fram till att den som bara vågar bära jeans kanske inte är den som har det roligast heller. Vi pratade lite om vad man kan säga som svar när någon säger att man har tjejbyxor. De tog det inte så allvarligt killarna och snart hade de börjat rimma roliga rim de kunde svara med istället.

Imorse hade storkillen tagit på sig samma byxor igen (eftersom det var de byxorna som låg framme sedan igår) och jag kände att jag var tvungen att bara kolla att han var medveten om det så jag frågade typ så här: ‘Jack, du vet att du har de byxorna du hade på dig igår? Känner du dig stark idag så att du vill ha dem eller vill du hellre välja några andra?’ Han nästan avbröt mig mitt i meningen och fnissade till helt glatt. ‘Men mamma, jag bryr mig inte om sånt! Jag vill ha de här.’

Åh så cool han är! Jag blir så stolt. Och idag hade killen i klassen inte sagt något om byxorna alls. Det var väl inte roligt längre gissar jag eftersom det inte bet, tjejargumentet. Dessutom har jag just införskaffat de där coola hipsterbyxorna som kompisen har också. De var på rea och storkillen tycker de är supercoola.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]