Mias Familjeblogg

En riktigt lyxig hälsodag

Det blev det idag. För jag har ju hjälp här hemma. Och killarna är i skolan mellan åtta och ett så jag har haft oändligt mycket tid att spendera på hälsosamma saker.

Jag började dagen med en behandling på Kostverkstaden i Lund. Det var fokus på bäcken, ländrygg och bröstmuskulatur, allt lite lätt åtgånget av allt bärande och all amning. (Här kan man läsa vad behandlingen går ut på.) När jag gick därifrån svävade jag som vanligt på små lätta moln och hela dagen har jag känt mig som en lång, rak, ståtlig pinne. Fast en mjuk pinne. Typ pil. (Alltså trädet pil. Det är helt böjligt för den som inte vet.)

Lunchen hämtades upp på Raw Helsingborg till oss barnansvariga här hemma. Det blev favoriterna, en enchilada och en ‘burger’tallrik. Och så en bit citronkaka som var menad åt svärmor. Men det slutade med att vi delade på den.

Eftermiddagen fylldes av trumlektion med storkillen, Ica Maxi och middagsfix. Det blev lax och ris, en vanlig vardagsfavorit här hemma. Sedan lite lyx igen i form av ett Body Balance pass och ett långt, hett såpabad med lermask, skrubb och hela kittet. (Med inslag av nattning emellan.) Det här kan jag vänja mig vid.

Nu ska jag hoppa i säng och planera morgondagens lyxaktiviteter. Det lutar åt tvätt och en löprunda.imageDet var inte bara en hälsodag idag. Det var även en vita-tulpaner-på-bordet-dag.imageVanligaste synen på vårt middagsbord (och mitt lunchbord)? Slåss med taccotallriken om förstaplatsen.imageDen här läckerbiten avnjöts till eko-kaffe. Carolin har nämligen övertygat mig om att det är okej med lite kaffe då och då. Fikan markerade slutet på en helt sockerfri vecka för min del. Det sötaste jag har ätit på hela veckan är en banan och ett äpple. Ingen honung i teet. Ingen mörk choklad till fredagsmyset. Det går liksom hand i hand med parasitkuren. Just det, den måste jag ju skriva om också. Den har nämligen varit fantastisk.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]