Mias Familjeblogg

Egentids-bonzana

Min egentids-bonzana fortsätter. (I alla fall på förmiddagarna. Eftermiddagarna går till aktiviteter med killarna i princip varenda dag.)

Nytt Runkeeper-rekord

Igår sovmorgon och löprunda. Runkeeper la av efter en dryg kilometer eftersom batteriet i telefonen dog. När jag kom på det elva timmar senare hade jag en kilometertid på sju och en halv timme. Det är ju ganska långsamt. Tur då att Runkeeper inte alltid har rätt. Försökte för övrigt tänka på att näsandas. Det gick rätt bra första kilometern. Sedan andades jag in med näsan och ut med munnen som någon föreslog i kommentarerna på andningsinlägget. Det funkade toppen resten av rundan.imageFinn ett fel.

Ekologisk ansiktsbehandling

Idag blev det en ansiktsbehandling på salong. Det har jag inte gjort många gånger i mitt liv kan jag lova. Jag var livrädd för att få ett ‘oj’ som reaktion på huden under lampan, men det blev det inte. Det blev istället ett ‘du har faktiskt inte några porer alls att klämma’, vilket kändes som en hel halv seger. Min hud är frisk och repar sig snabbt! Den ekologiska behandlingen som jag hade valt var för övrigt gudomligt skön och jag önskade lite att de skulle glömt kvar mig där i rummet. (Jag hade garanterat somnat, inbäddad som jag var, och sovit några dygn. Sedan skulle jag vaknat upp med slät och len babyhud i ansiktet.)

Grön juice

Efter behandlingen blev det grönjuicande. Jag fick Sander att sippra på lite selleri-, gurk- och äpplejuice och så tvingade jag killarna och deras två kompisar att smaka varsitt shotglas också. Det var blandade miner kan jag lova. Efter att jag blandat i avokado och grönkål fick svärmor sitt glas, trots att hon inte gillar selleri. Hon blev tvungen att skölja bort smaken med något annat. Själv slukade jag i mig en hel flaska. Förstår inte att ingen annan tycker min grönjuice är det godaste som uppfunnits typ. Mitt enda mål med juicen nu är att få Sander att gilla den. Han kommer inte undan.imageÄntligen är sellerin ekologisk också! Tjoho!  Grönkålen hade simmat ur bild. imageSlörp.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]