Mias Familjeblogg

Fjällenhäng

Nu är vi i fjällen. I Lofsdalen närmare bestämt. Mitt andra (tredje?) hem. Här uppe är det som fjällen är mest. Snöigt. Kallt. Pulssänkande och pulshöjande på en och samma gång. Vackra vyer. Höga berg. Ja, alldeles alldeles underbart helt enkelt.

Den långa långa bilresan upp gick över all förväntan. Killarna åkte i mormor och morfars bil och vi andra tre i en. Vi skötte oss med beröm godkänt allihop. Jag hängde i baksätet med Sander och levererade leksaker, majskrokar och vaggvisor enligt efterfrågan. Mannen körde. Vi stannade långa pauser när det behövde ätas eller bytas och Sander fick ligga på mage och sträcka ut ryggen en stund. Och så såg vi vuxna till att fylla alla våra behov samtidigt så att vi kunde dundra på när han väl sov.imageEn dags häng i baksätet. Men det är det värt.

Här uppe blir det mest utförsåkning denna veckan. Mormor och morfar passar Sander och vi andra fyra hänger i backarna. Vi valde att inte anmäla killarna till någon skidskola den här gången för vi kände att det blir skönt att inte ha en enda tid att passa på hela veckan. (De har så mycket tider och aktiviteter i vardagen så det behövs liksom inte på lovet också.) Inget tjat och inget gnäll är regeln, och killarna får åka var de vill och när de vill. Vilket gjorde att vi åkte mest i utkanten av backarna idag. Där hoppen finns ni vet.imageLite sparkåkning i väntan på mamma och pappa som ‘ska bara…’imageKom igen solen. Du klarar det.imageSe upp i backen!imageNy installation i barnbacken för de minsta. Ett måste att testa tyckte killarna och fastnade typ 15 gånger innan vi tvingade dem därifrån (Utan tjat. Med positiv motivation).

På kvällarna blir det soffhäng, bastu med nakenrull i snön för alla under tio år och analyser av aktivitetsarmband. Fjälluften verkar dessutom göra mig trött för jag är i säng tidigare än någonsin om kvällarna. Typ nu.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]