Mias Familjeblogg

Bebisnostalgi mitt i bebisgoset

I veckan har det blivit till att packa upp, tvätta, fylla kylen, städa och komma i fas igen efter fjällenäventyret förra veckan. Jag och Sander har duschat (han älskar att duscha med mig och känna på det strilande vattnet), promenerat och suttit och mysammat i soffhörnan.

Jag kan redan känna mig lite nostalgisk över lill-Sander som låg där så liten i min famn och ammade för bara några månader sedan. Mina bröst och våra famnar var liksom allt han visste. Nu är han ju riktigt världsvan i jämförelse. Han ser oss och omvärlden. Han har humor och busar (bästa buset är hans pseudo-amning. Han tar tag om bröstet och släpper sedan taget direkt och tittar upp på mig och skrattar. Typ tio gånger). Han har kommit på att han ska kunna förflytta sig och kämpar och kämpar och kämpar där på golvet för att ta sig framåt (han kommer bara bakåt för tillfället).

Han har dessutom börjat ge uttryck för stark vilja. Det roligaste var i fjällen när jag och mormor och Sander satt i bilen och han blev gnällig innan vi var framme. Då började mormor sjunga Imse Vimse Spindel (favvosången ever!!) och han tystnade direkt. Så fort den var slut började han gråta (mer intensivt än det där smågnället innan vi började sjunga) och vi fick sjunga om och om igen för att hålla honom nöjd. Efter typ tio gånger tröttnade jag på sången och började sjunga Lille Katt istället (den fungerar nämligen alldeles utmärkt som nattningsvisa i bilen vanligtvis), men då blev han jättearg och skrek högre än någonsin. Vi bytte raskt till Imse Vimse igen och… alldeles tyst. Vi tyckte det var så sjukt kul att vi började tokfnissa både jag och mamma och sedan hade vi fullt sjå att försöka sjunga och skratta samtidigt de resterande hundra metrarna innan vi var framme. Bebisen styr med järnhand liksom.imageNyduschad bebis med järnhand. Och nysprungen tand.

Annars går allt i ett för tillfället. Det är inte många minutrar över på dygnet efter att alla har fått sitt i form av jobb och skola och hygien och mat. Vad gjorde jag annorlunda i höstas liksom? Då när tiden kändes fullt tillräcklig till allt möjligt annat?

Men en vals i köket hann vi i alla fall med idag, jag och Sander.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]