Mias Familjeblogg

En dag iväg och en dag hemma

Igår hade killarna studiedag och vi var iväg hela dagen. Vi åt inte ens frukost hemma utan åt brunch ute istället. De fick välja vad de ville (nej förresten, inte läsk) så det blev lasagne och pannkakor. Sedan gjorde vi några saker som stod på min önskelista. Klippte killarna. Provade och köpte skor till dem. Sånt som är svårt att göra utan att de är med helt enkelt.

Sedan gjorde vi några saker som stod på deras önskelista. Stack ner fötterna i sådana där akvarier med en massa småfisk som äter upp död hud och förhårdnader på fötterna till exempel. Det var femton minuters njutning (‘Det känns som massage för fötterna’). För killarna alltså.  Jag själv har för starka reflexer emot kryp för att kunna göra sånt.

Sedan hängde vi på piratlekplatsen nere vid havet. Det var underbart vårväder och där satt jag på en bänk med min medköpta matsäck (rödbetsjuice och chiapudding) och vände näsan mot solen medan Sander sov i vagnen och killarna åkte rutschkana hundratusen gånger. Starka vårkänslor! Jag fick också chansen att imponeras av en ytterst lugn och sansad pappa som var på lekplatsen med tre små barn och en hund och som sedan promenerade med hela sällskapet några hundra meter bort för att ta bussen hem. Vilka vardagshjältar vi är – föräldrarna!imageimageimageimage

Idag är killarna tillbaka i skolan och jag och Sander är hemma. Rensa pappershögar, vika tvätt, plocka ur diskmaskin, somna i mammas famn och sånt. Tänk att en dag med vardagsgöra här hemma kan kännas så himla härlig när man just har haft en dag hemifrån. Jag älskar hemma. imageimage


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]