Mias Familjeblogg

Funderingar kring stort och smått

Det är äntligen lite värme i luften och det har blivit flera härliga promenader och utflykter den senaste veckan. Innan helgen körde vi en favorit i repris och tog med två kompisar till piratlekplatsen nere vid vattnet i Helsingborg. Barnen lekte i bara tröjorna medan jag som mest vankade av och an och satt stilla (om än i solen) hade utrustat mig med full mundering. Jag hade också packat vad jag tyckte var en enorm matsäck, men 8-åringar är inte små i maten längre och både maten och fikat tog slut i ett nafs. Efter 2,5 timmar fick vi därför åka hem på grund av hunger. Typ.imageimageimageimageSander provade att gunga för första gången i sitt liv. Jag hade glömt hur mycket små barn älskar att gunga.

I helgen var vi uppe hos svärmor i Oxelösund med kusinerna. Det började med en tung begravning. Som alltid för begravningar med sig känslor av allvar och man slås av vad det är som verkligen är viktigt här i livet. Känner tacksamhet för dem man har kvar. Det var många barn med och det lättade upp på ett alldeles speciellt sätt. En åtta månaders bebis sörjer ju inte. För dem finns bara stunden just nu och om de är mätta och nöjda så är allt bra. De ler åt ögonkontakt. Åt sång. Åt välkända ansikten. Ja, barn har verkligen en förmåga att locka fram leenden och närvaro var de än befinner sig och på en begravning där alla sitter och sörjer och gråter så blir det så tydligt. Som att livet vill visa på att det fortsätter trots allt. Att allt går i cykler.imageimageimageimageSer ni den svarta lilla pricken i mitten av bilden? Vi är ganska säkra på att det var en inte alls så liten havsörn.

Jag läser förresten just nu en alldeles fantastisk bok om döden. Leva i livet heter den. I den lär jag mig att vi inte kan ha något utan att så småningom förlora det. Att vi inte kan älska någon fullt ut om vi inte samtidigt är redo att förlora dem. Att allt bara är till låns. Att livet i mångt och mycket går ut på att lära sig hantera förluster. Just nu får jag panik när jag inser att barnen inte kommer vara mina för alltid. Det låter kanske naivt, men någonstans i vardagen under småbarnsåren börjar man tro att livet alltid kommer se ut på ett visst sätt. Och vips är barnen åtta år och inte lika beroende av en längre. Jag kommer aldrig ha barnen så nära mig så ofta och så mycket som nu. Det är svårt att ta in ibland.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]