Mias Familjeblogg

Lyckliga människor

Ibland ser jag på tv. Oftast är det någon dokumentärfilm som fångar mitt intresse. Som för någon vecka sedan då jag tittade på Lyckliga människor. Det var en fascinerande berättelse. För mig en stor tankeställare kring hur man överlever som människa utan ett samhälle som backar upp. Utan ett Ica Maxi runt hörnet.

Jag blir helt mållös när jag tänker på hur långt bort hans verklighet är vår, samtidigt som det väcker frågor. Hur många av oss hade överhuvudtaget klarat oss i den miljön? Är det det livet vi var menade att leva? Hur lever hans fru? Hans familj? Ska vi äta djur? Ska vi inte äta djur? Hur skulle vi överleva i vintern utan djurens päls?

Jägaren som det handlar om är speciell på många sätt. Jag gillar hans eftertänksamhet. Han har stor respekt för naturen. Han sätter en ära i att döda djuren humant (till skillnad från sin kollega). Han har respekt för sina hundar och ser dem som familjemedlemmar. Han värdesätter ordentligt hantverk och han är otroligt skicklig med sin yxa (favoritdelen i dokumentären handlar om hans egenhändigt gjorda skidor vs fabriksgjorda skidor). Jag blir sjukt sugen på att tillverka saker med händerna när jag ser honom. Tälja. Sy. Snickra. Precis som när jag läser Jean M.Auels Grottbjörnens folk.

Jag tänker att vi borde förvalta tidigare generationers kunskap med vördnad. Sätta en ära i att kunna odla, kunna artbestämma växter och djur, lära oss örternas läkande egenskaper. Någonting säger mig att vi lever otroligt långt ifrån det liv vi var tänkta att leva.

Den ligger uppe i två veckor till så passa på att titta vettja.

Skärmavbild 2015-03-18 kl. 19.32.49


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]