Mias Familjeblogg

Bye bye påsklov

imagePåsklovet är över och vi försöker komma i säng i tid. Det är lättare sagt än gjort när kvällarna och morgnarna har blivit allt senare under veckan som gått. Killarna ligger i alla fall i sina sängar och läser. Det får väl klassas som okej vila om inte annat. Bättre än studsmattehoppande eller iPad. (Nu har storkillen somnat och lillkillen har hittat klistermärken på vilda djur i sin bok som han klistrar sänggaveln full av…)imageSena studsmattekvällar har det blivit många av på sistonde.

Påskhelgen inleddes med en sen kväll med vänner på middag här hemma. Resten av helgen spenderades sedan hos kusiner uppe i Göteborg. Otroligt lyxigt att bli serverad god mat en hel helg. Några härliga promenader hann vi med också.imageimageimageimageIdag har det blivit hemmafix hela dagen. Och en löprunda. Ojojoj. Jag mår så otroligt bra av att springa. Tyvärr har en liten tröskel infunnit sig igen eftersom det nu var ett tag sedan jag sprang regelbundet (läs innan graviditeten), men nu när vårkänslorna kommer kommer också löplängtan tillbaka. Jag har såklart tappat en hel del form, men jag orkar hålla mig springande utan problem i tre kilometer. Längre rundor vågar jag mig inte på så här i början eftersom jag inte vill ha ont någonstans. Med barfotapjuck (eller tja, med alla pjuck) får man allt vara lite försiktig innan man skalar upp. Plus att korta rundor är min specialitét. Lite fart, lite svett och lite flås är lagom. Precis sådär så att endorfinerna kickar in. imageNysprunget nöjd.

Välkomna att hänga med på 26 sekunders löpning! Vi testade min julklapp från jobbet idag – en actionkamera. Lillkillen filmar. Orginalfilmen är 20 minuter lång eftersom han troget följde med hela rundan. Jag tänkte dock att det kanske räckte med att se den första halvminuten av filmen och redigerade bort resten. Man kan säga att den upprepar sig. (Det är förresten ingen slump att klippet slutar precis när lillkillen säger ‘Snabb du är’…)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]