Mias Familjeblogg

Med barn på Ven

Igår åkte jag och en vän med barnen till Ven. Ni vet ön mitt i Sundet som är helt magisk och knappt 12 km i omkrets så att man kan cykla runt den med små barn. Inte för att vi lyckades cykla runt hela ön som vi hade tänkt, men så finns där ju så mycket spännande att stanna och titta på på vägen. Typ Tycho Brahes museum. Och lekplatser. Och en gammal fyr.

Vi kom alltså aldrig fram till stranden där vi hade tänkt spendera en del av dagen, men vad gjorde väl det. Dagen blev helt fantastiskt mysig. Tre glada barn som var ute och rörde sig i friska luften en hel dag. Och två glada mammor som njöt av sol, varandra och glada barn.imageimage image  imageimage imageimageIMG_7611Vi gjorde en mandala på en stig där det var väldigt sparsmakat med material. Vete, sten och harskit fungerade dock. imageAstronomi fascinerar! Museet bjöd på en spännande ljusshow i den halvt underjordiska ruinen där Tycho Brahe gjorde sina berömda mätningar. imageimageOch i museets lekpark fanns rekvisita för en massa roliga lekar som nästan har glömts bort. Styltgång, herre på täppan (vilket jag för övrigt ägde på till barnens stora förtret), träbowling, dragkamp, hästskokastning, fäktning m.m.  image imageimageCykeln som passar perfekt för barn som inte kan cykla helt säkert själva än. Lillkillen tyckte den var helfestlig och ville ha den ändå så vi byttes om lite mellan barnen. Finns även cykel med barnstol eller sittvagn för än mindre barn. imageStorkillens grymmelunch i hamnen på Ven. Räktallrik.

Lite info om hur man tar sig till Ven

Vi tog färjan från Landskrona denna gången. Man kan åka en gammal fiskebåt från Råå också, men den sjövägen är mycket längre så då blir det mer ett åka-båt-äventyr än cykeltur. Och just igår var vi ute efter att cykla. Killarna har båda rätt nya cyklar och ville ha med dem, så vi betalade lite extra på färjan för att få med dem. Annars finns det ju fantastiska cyklar i olika storlek och utförande på ön som man kan hyra för helt överkomliga summor (60kr för barn, 100kr för vuxna).

imageCykel på färja. Spännande. Att åka färja. Spännande.

När man kommer fram är det bara att knalla upp för en backe, hyra cyklar och börja trampa. Ön gör sig absolut bäst i sommarens solsken med fantastisk utsikt, växtlighet och stränder, men det är ett äventyr vilken dag som.

Åk dit vettja!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de är höga, så vibrerar de snabbt. Beroende på hur energin organiserar sig och hur snabbt den […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]