Mias Familjeblogg

Mitt i nuet

Var är jag? Allting går så fort. Samtidigt långsammare än någonsin förr. Jag är helt uppslukad i nuet, upptagen med att leva. Jag har landat på en fantastisk plats i livet, där allting har en mening. Jag andas. Jag skrattar. Jag gråter. Jag är så himla mycket mamma. Men jag är också så himla mycket Mia. Varenda dag. Mitt nu är fyllt av frukost och lunch och middag och mellis. Av diskussioner, skratt och bus med barnen. Av att klippa band till saker och prylar som jag säljer. Av meditation och läkande och kunskapstörstande. Av fotograferande och vackra vyer och manifesterade drömmar. Av nya vänskaper. Av gamla vänskaper. Av äventyr, tacksamhet, kärlek och av tid. Ja, mitt i allt som händer så upplever jag konstigt nog att jag ändå har tid i nuet. En märklig känsla för mig som aldrig någonsin har haft tid förut, trots att tid egentligen är det enda vi någonsin har.

Det är så mycket jag skulle vilja skriva. Som jag skulle behöva skriva. Men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag börjar med några bilder ur mitt nu och så påbörjar jag samtidigt ett inlägg om aluminiumdetox. Så blir det en bra fortsättning.

Kramar till er!

imageMin frukost i skrivande stund. Grönt energite med honung och havremjölk, glutenfritt bröd med majonäs, avokado och örtsalt och en liten hög med kosttillskott. Idag blev det multivitamin, b-vitaminkomplex, kalcium, D-vitamin och ett gäng chlorellatabletter.imageMitt hjärta svämmar över varje dag av den här lille människan. Han är en sån glädjespridare så jag har aldrig varit med om maken. Allt han gör gör han med en stark vilja, ett enormt frihetsbehov och glimten i ögat.imageJack o JackMitt hjärta svämmade också över lite mer än vanligt på skolavslutningen. Min storkille fick lågstadiets stipendie för att vara en fin kompis! Varje år sedan han började i skolan har jag stått med gråten i halsen när de delar ut just det stipendiet, dels för att jag tycker att det är så himla fint att skolan har ett stipendie som främjar just det, och dels för att jag alltid blir rörd av att se de där små människorna som går upp på scenen när jag tänker på att de har förstått det! Att det enda som räknas är hur man behandlar sig själv och andra. Det finns så många vuxna som ännu inte förstår det. Det finns ingen utmärkelse i världen som kan slå denna! Min storkille var så glad och stolt att han stod och hoppade på scen. Det blev dessutom ännu bättre av att bästa kompisen Jack (japp, de heter Jack båda två) också fick stipendie, för sin arbetsinsats.


2 comments on “Mitt i nuet

  1. Melie on

    Tror inte du förstår lyckan i att se att du uppdaterat din blogg. Man blir såååå varm och glad av dina inlägg så de tåls alltid att vänta på. Kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din närhet. För det här är viktigt. Giftiga mensskydd är norm Att läsa på om vad som […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]

Rensa ut och känn dig fri!

Rensa ut och känn dig fri!

Blogginlägg

Rensningslust Nästan varenda höst hamnar jag i rensa-ur mode. Det hör antagligen ihop med att mer tid spenderas inomhus och att jag får ett behov av att mysa till det och känna mig riktigt hemma i huset. Och att känna sig bekväm i sitt hem innebär för mig till stor del att omge mig med […]

Fröknäcke och höstfix i köket

Okategoriserade

Hösten är här Då har hösten hittat till Skåne. Temperaturen har slagit om och gräs och löv börjar så sakteliga gulna. Efter den fantastiska sensommaren välkomnar jag hösten. För första gången sedan vintern känner jag att det är okej för oss alla att stanna inne en dag och göra saker i lugn och ro utan […]

Loppis i Helsingborg!

Loppis i Helsingborg!

Bebisliv

Vår gata ska ha loppis imorgon, söndagen den 25/9, kl 10-15. Adressen är Erik Rödes gata i södra Helsingborg. Hela gatan förvandlas till en gatumarknad och det kommer säljas allt mellan himmel och jord. Ett litet smakprov av  det jag kommer sälja visas nedan. Jag kan tillägga att det är en bråkdel av allt jag […]