Mias Familjeblogg

Näringsrik snabbmat

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som är mätt – mätt – mätt – VRÅLHUNGRIG och jag slukas lätt upp av det jag håller på med vilket gör att jag ofta befinner mig i mitt vrålhungriga stadie när jag väl ställer mig och fixar lunch. Då är det bra att ha snabbmat hemma!

Ett av mina absoluta favorittips till snabb, varm, mättande och näringsrik mat är frysta veganska ekologiska biffar gjorda på riktiga råvaror från ekko groumet! Det finns flera olika smaker och alla är lika goda. Mitt mål är att själv ställa mig och göra och frysa in mängder med egna biffar, men tills det händer är jag supernöjd med de här och har ett gäng i frysen.

image

Med lite fantasi kan man sedan kombinera ihop en festmåltid med det man redan har i kylen. Spenat, groddar, avokado, majonäs, kapris och ägg är råvaror jag alltid har hemma och voilà – en väldigt god lunch som tar ungefär fem minuter att svira ihop. Det gillar jag.

image

Förresten, ni steker väl inte i teflon? Här använder jag en stekpanna i kolstål från L’arbaléte. 100% naturliga mineralmaterial helt utan tillsatta kemikalier. Pannorna är ekologiska och går att återvinna helt och det bästa är att de avger små mängder hälsosamt järn till maten. Det finns ju också andra gjutjärnspannor som är toppen, så se till att skippa teflonet!
Läs gärna Kureras artikel: Därför ska du inte steka i teflon.

image