Annons
Annons

Havsutsikt, sång och köttfärsfyllda auberginer!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 september, 2012
Köttfärs och grönsaksfyllda auberginer.
Köttfärs och grönsaksfyllda auberginer.
Foto: Mia Hagenmalm

Vilken härlig dag det var i går. Det kändes som om vädret ändå ville bjuda
på lite sommarvärme trots att vi kommit in en bit i september. Strålande
sol och varma vindar hade jag på min promenad runt strandvägen här i
Nynäshamn. Det är så fantastiskt vackert här. Man ser havet under hela
promenaden, och det är så rofyllt att bara sätta sig på en klippa och

Annons

insupa havets skiftningar och lyssna på vågorna. Det är som healing för kropp och själ och jag tillbringar många stunder där. Jag går även dit när jag behöver en lugn stund att tänka. Och i går ville jag öva på en låt som kören jag sjunger i, ska tävla med i VM på Hawaii nästa höst. Spännande och väldigt mycket jobb, fast på ett positivt sätt. Jag kan inte leva utan sång och musik. Det är mitt liv. Har alltid sjungit och som 9-åring uppträdde jag på min första talangjakt. Nu fokuserar jag mer på min kör, och har lagt solokarriären åt sidan. Att sjunga ger mig energi och ökar endorfinerna.
Det gör mig lycklig helt enkelt.
Jag blev väldigt hungrig av promenaden, och jag hade inte planerat någon middag ännu. Men kom på att jag hade 2 auberginer i kylen. Det går det ju att göra något smarrigt av. Köttfärs hade jag också i frysen, och jag gjorde en köttfärsröra och smaksatte den med det jag hade i kyskåpet. Man tager vad man haver! Det blev fantastiskt gott som min särbo brukar säga.

Köttfärs och grönsakfyllda auberginer

2 portioner

2 st auberginer
250g nötfärs
1/2 dl vatten
1 tsk örtbuljong örtbuljong
1 stor gul lök
2 msk olivolja
ca 8 st coctailtomater
10 st svarta oliver
1/1/2 dl riven ost
Finmalen havssalt och svartpeppar

Gör så här:

Halvera auberginerna och gröp ur köttet som du sedan skär i små tärningar. Skär oliver lite smått och dela tomaterna i fyra delar. Finhacka löken och fräs auberginetärningar tillsammans med lök, tomater och oliver i olivoljan tills de mjuknat. Ta upp grönsakerna och bryn köttfärsen och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda köttfärsen med grönsaksfräset och fyll abuerginehalvorna med köttfärsröran. Fördela den rivna osten överst.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 30 minuter. Obs! Även köttet som är kvar i abuerginerna måste också bli mjukt.

Servera gärna med en citronskiva att pressa över auberginerna och en grönsallad med tomat och rödlök.

Annons
Annons