Annons
Annons

Allt för lång sovmorgon behöver boostad energi!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
15 september, 2012
Min lilla frukost
Min lilla frukost
Foto: Mia Hagenmalm

I dag är det premiär för Kurera på nätet! Ska på releasparty i eftermiddag. Jätte kul och spännande!

Vaknade ganska sent i dag! Hade ställt mobilens alarm på väckning, men lyckades stänga av den helt, för den ringde inte var tioende minut som den brukar Jag vill oftast ha lång startsträcka på morgonen och börjar helst dagen med att sitta och ”såsa” med en kopp kaffe och bara vara i min egna lilla värld en halv timme innan jag gör frukost. Men i dag var jag hungrig när jag vaknade. Det blev omelett och smoothie vilket jag vanligtvis äter till frukost. Den här smoothien innehåller banan, mango, spenat och ingefära.Jag skulle kunna göra ett helt upplägg för alla nyttigheter den innehåller, men det blir nog en annan gång. Den är i alla fall en av mina absoluta favoriter, och väldigt rik på antioxidanter, vitaminer och bra enzymer. Stoppar du dessutom i en sked ekologiskt kokosfett får du i dig bra fettsyror och massor av energi. Den här frukosten står man sig på hela förmiddagen fram till lunch. Smoothien är otroligt fräsch! Smakar som isglass. Mums! I morgonens omelett hade jag några skivade tomater , riven ost och lite gräslök. Ett glas vatten med gurkskivor i, och en skiva surdegsbröd med salami smakade gott till .Och kaffe förstås!

Visste du att gurka är basisk? Det är bra att dricka ett glas gurkvatten till maten om man är lite sur. :-(

Annons

Superfräsch grön smoothie:
2 glas.

1/1 banan
1 dl fryst mango
25 gram babyspenat
ca 2 cm ingefära
2 1/2 dl äppel eller apelsinjuice
1 tsk kokosfett utan smak

Gör så här:
Skala ingefäran.
Lägg banan, mango, spenat och ingefära i en mixer. Fyll på med juice och mixa till en slät drink. Ät genast!

Omelett 2 personer:

4 ägg
8 körsbärstomater
lite klippt gräslök
lite riven ost
örtsalt ev svartpeppar

Gör så här:
Vispa äggen med några matskedar vatten, örtsalt och ev. svartpeppar.
Skiva tomaterna i mindre bitar. Stek äggröran i en stekpanna tillsammans med tomaterna. Stick lite i äggen när de börjar stanna så blir den mer krämig. Klipp i lite gräslök när den nästan är klar, och riv över lite ost som får smälta av omelettens egen värme.

Ha en bra dag!

Annons
Annons