Annons
Annons

Immunförsvarshöjande smoothie och positivt tänkande gör en bra dag!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
18 september, 2012
En vanlig frukost som består av rostbiff och omelett
En vanlig frukost som består av rostbiff och omelett
Foto: Mia Hagenmalm

I går kväll skulle jag ladda upp en MP-3 fil på datorn. Det är en individuell inspelning där jag spelar in mig själv när jag sjunger med kören på en av låtarna. Sen ska det skickas till min stämchef tillsammans med ett utlåtande på ett formulär angående hur jag sjunger toner, text och var jag lägger mina andningar. Samt ska man även tala om vad man gör bra. Och fy vad det är svårt att berömma sig själv. Men det är ett suveränt sätt att coacha sig själv och att få coaching tillbaka. I vår kör finns ingen kritik. Vi lyfter varandra istället. Och vi kör med positivt tänkade hela vägen. När jag kommer till kören ikväll, lämnar jag alla eventuella måsten och tankar på annat, utanför dörren och fokuserar på bara sången, tekniken och dirigentern. Det är helt fantastisk, för det funkar!

Jag försöker att anamma det här tänket i vardagen också! I dag blir det en jätte bra dag! Och när jag tänker så, Blir det en bra dag!

Började dagen med en bra frukost! Känner i halsen att det är en förkylning på G, så därför fick det bli en immunförsvarshöjande smoothie, en zinktablett och C-vitamin. Åt en omelett som vanligt, några skivor rostbiff, lite spenat, tomater och en sked ekologiskt kokosfett. Nice!

Annons
ekologist kokosfett
Foto: Mia Hagenmalm

Visste du att kokosfett är bakteriedödande och höjer immunförsvaret? :-)
Liksom zink och C-vitamin också är bra för att hålla förkylningar borta.

Immunförsvarshöjande smoothie:
1/2 banan
1 dl blåbär
2 msk gojibär
1/2 dl acai-juise
1/2 msk clorella
1 dl youghurt

Gör så här:
Lägg i alla ingedienserna i en mixer. Häll över yoghurt och acai-juise. Mixa till en slät smoothie. Jag toppade med kokostärningar och mullbär.
Servera genast.

Smoothie gjord på nyttigheter
Foto: Mia Hagenmalm
Annons
Annons