Annons
Annons

Nybakade LCHF-bröd, till frukost i morse!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
16 januari, 2013
Nybakade LCHF-bröd, till frukost i morse!
Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Ibland blir jag sugen på bröd/ frallor istället för min vanliga frukost som oftast består av ägg, smoothie, youghurt och frukt eller grönsaker. I morse gjorde jag därför en sats med ”frukostfrallor”bakade utan vetemjöl. Eftersom att jag går upp så tidigt på morgonen numer, har jag tid att fixa flera timmar innan jag ska gå till jobbet. Förutom att gå ut med hunden en gång i timmen. Det tar tid att få valpen rumsren. Jag gör inte annat än springer ut och in och upp och ner för trappor! Är lite less om jag ska vara helt ärlig. Och trött! Ska man se positivt på det, så har dagarna blivit ca 3-4 timmar längre, vaken tid än innan jag köpte hunden.

Dessa småbröd blev så himla goda med smör och ost. Och det luktade nybakat bröd i hela lägenheten. Nice! Enkelt var det också. 🙂 Och det går utmärkt att frysa in dem.

ca 16 st frukostbröd LCHF

Annons

4 ägg
4 dl vatten
4 dl riven ost
1 msk kokosolja
4 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
1/2 tsk fänkålskrydda
1/2 tsk anis
2 krm salt
4 msk frön: pumpa, sesam eller solros

1 ägg
Sesamfrö till topping

Gör så här:
Blanda allt ordentligt i en degbunke och låt svälla ca 15-20 minuter.
Rulla och forma till bullar och lägg på bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Jag ställde min plåt någonstans mellan längst ner och mitten.

Annons
Annons