Annons
Annons

Lakritsglass med hallon!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
21 januari, 2013
Lakritsglass med hallon!

Är inne i ett sug av sött just nu. Tur att det finns sötningsersättning när det sätter in, som kan stilla suget! Egentligen är det choklad jag suktar efter, men nu fick det duga med lite glass till kaffet. Har en hel burk med lakritspulver i skåpet, så nu ska här testas både det ena och andra med lakritssmak.

För övrigt är jag lite sur nu. Inte sur så jag är grinig dock! Jag är inte basisk. Ska basa på här med Basika ett basiskt granulatpulver, äta mer råkost, syrade grönsaker osv. Fast det gör jag ju redan. Kanske ta ett bad i bikarbonat? Why not?Varför? Läs mitt tidigare inlägg om bikarbonat.

Dessutom mätte jag mitt antioxidantvärde i helgen. Blev lite besviken för det var väldigt lågt. Jag som äter så bra mat, alltid lagad från grunden, med bra råvaror och frukt och grönt. Nu fick jag svart på vitt att det inte räcker. Precis som jag förespråkar för mina kunder varje dag. Man får inte i sig tillräckligt med vitaminer och antioxidanter genom kosten! Man måste äta kosttillskott för att få i sig det dagliga behovet av mineraler och vitaminer. Ja man lever inte alltid som man lär. Har inte ätit antioxidanter på ett tag så nu blir det Astaxin hela livet. Och Great Earth:s Super Multi Minerals och Q10! Ska verkligen boosta mig!

Om man gillar lakrits är den här glassen outstanding! Jag tog egentligen 2 msk lakrits när jag gjorde glassen, men minskar till 1 1/2 i receptet då jag och även min dotter tyckte det blev lite för mycket av det goda. Naturligtvis är det en smaksak, men var försiktig med lakritspulvret.

Annons

Lakritsglass med hallon:
5 dl grädde
5 msk sukrin melis
2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 msk bakepro
4 äggulor.

Foto: Evelyn Hagenmalm
Foto: Evelyn Hagenmalm

Koka upp grädden tillsammans med alla ingredienser utom äggulorna.
Separera äggulor från vitan och vispa ner det i gräddblandningen. Låt svalna.
Frys i form eller i glassmaskin. Servera med hallon. Mums!!!!!

Bakepro gör att glassen blir mer krämig och inte isig som den kan bli när man fryser i form. Tack Malin för tips!

Annons
Annons