Annons
Annons

Frukostmuffins ala LCHF

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
8 april, 2013
Frukostmuffins av ägg i blå-och lilarandiga formar på vitt fat
Frukostmuffins i randiga muffinsformar på vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Jag vill gärna variera min frukost, även om den nästan alltid består av ägg, eftersom att jag inte äter bröd. Ägg mättar väldigt bra, och tillsammans med till exempel avocado, tomater en smoothie eller frukt, står man sig ganska länge. Jag brukar variera omelett eller äggröra, för jag tycker det är den godaste varianten av ägg. Sen kan jag förstås lyxa till det med en cocette när jag har tid, eller som i morse, då jag gjorde frukostmuffins på LCHF-vis. Nu kör jag själv inte alls LCHF-diet, men jag tycker att det är kul att det finns så många bra ideèr på hur man kan undvika bröd och socker.

I morse blev det frukostmuffins med bacon och tomater, samt yoguhurt naturell med en tesked Mighty Berries och en halv avocado och tärnad ananas. Smarrig frulle med andra ord!!!

Du kan byta ut bacon och tomater mot någon favorit. Till exempel skinka, kalkon, soltorkade tomater med basilika osv.

Annons

Man kan variera mycket!!!

 

Frukostmuffins med bacon och tomat.
2 portioner
2 ägg
0,25 dl grädde
1/2 dl riven ost
2 msk keso naturell
1 tsk fiberhusk
2 msk bacon, i mindre bitar
2 coctailtomater, i mindre bitar
örtsalt och svartpeppar
rapsolja till formarna

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser i en skål. Smörj fyra dubbla
muffinsformar, med rapsolja. Fördela äggblandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Ha det gott/ Mia 🙂

Annons
Annons