Annons
Annons

Hemligt Gig är nu offentligt Gig! Sång är energigivande för kropp och själ.

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 maj, 2013

Jag skrev för några veckor sedan om ett hemligt gig som jag skulle på, och jag lovade att återkomma om det, när det blev offentligt.�
Min kör, Rönninge Show Chorus och en manlig barbershopkör, The Entertainmen, sammanstrålar varje år till jul och bildar Stjärnjulskören. Stjärnjulskören fick nu i våras i uppdrag av Telia Sonera att göra en flashmob i en galleria i Stockholm för att sjunga förra årets vinnande bidrag i Eurovision Song Contest, Euphoria!
Det var ett väldigt roligt uppträdande. Så nu är det hemliga giget offentligt för den som vill titta. Klippet ligger på http://supercharged.eurovision.tv

För övrigt kan jag redan nu avslöja två gästartister som ska medverka i Stjärnjul 2013. Det blir ingen mindre än Stefan Sauk och Andreas Weise. Ytterligare en artist är på G, men jag vet inte vem det blir ännu.

Att få sjunga gör mig lycklig. Jag mår så bra av det. Det är läkande för kropp och själ och ger mig så mycket energi. Och det är bevisat att sång faktiskt ökar endorfinerna-lyckohormonet, i kroppen.

Annons

Sången och musiken har varit något som följt med mig hela livet. När jag var knappt två år, gjorde jag mitt första framträdande på scenen på en biograf innan filmföreställningen skulle börja. Min mamma jobbade då på en biograf i Västertorp i Stockholm, och varje gång jag var med på hennes jobb, skulle jag bara upp på den där scenen och sjunga inför publik. Jag kunde bara inte förstå varför de inte klappade händerna åt mig! 🙁 (Kanske för att jag inte kunde prata rent ännu)?

Mitt första riktiga framträdande gjorde jag senare i nio-års ålder då jag började att vara med i olika talangjakter med stor framgång. Jag vann flera stycken. Då började jag att inse att detta var, vad jag ville hålla på med. Men i tonåren drabbades jag av scenskräck, då jag blev så fruktansvärt nervös inför varje framträdande att jag helt slutade uppträda. Det var en stor sorg, för jag ville verkligen sjunga. Jag skaffade familj väldigt tidigt och då hade jag inte tid, för mig själv, tyckte jag.

Däremot började jag att skriva egna låtar, och jag var väldigt kreativ ett tag. Det resulterade i att jag återupptog sången, spelade in CD-skivor som jag bekostade själv, och började så smått framträda med mina egna låtar på små tillställningar som visafton på några cafèer och lite större framträdande på Mosebacke i Stockholm. Jag försökte även att få olika skivbolag att ge ut mina låtar, och vissa var väldigt intresserade, men det gick aldrig så långt. Musikbranschen är tuff. Man måste nästan ha känningar eller en jäkla tur om man ska komma någonstans.
Jag hade också jättetur att lokalradion gjorde reklam för mig och spelade mina låtar.

Men den jäkla scenskräcken fanns kvar, och det var otroligt jobbigt varje gång jag skulle sjunga. Då började jag i kör, för sjunga måste jag. Det kändes liksom lite tryggare i kör. Jag sjöng några år i traditionell kör, slutade där och sjöng gospel några år.�
2005 hamnade jag i barbershopkören Rönninge Show Chorus pågrund av min granne som drog med mig dit. Där har jag nu stannat kvar, och jag har inga funderingar på att sluta. Här har jag fått utvecklas enormt mycket både sångmässigt och i uttryck. Jag har blivit så mycket mer säker och jag bara älskar att stå på scen och framträda.
Det var lite jobbigt i början när vi skulle tävla. Jag kände fortfarande av den jobbiga nerven, men hittade då ett fantastiskt preparat i hälsokosten: Cool Down som är ett anti-stesstillskott baserat på ett extrakt av grönt te. Man blir skärpt, blir fokuserad och lugn. Jätte bra kosttillskott om man ska prestera eller hålla nerverna i schack. Nu känns det dock inte som om jag behöver ta det längre. men det finns alltid med i väskan, ifall att!

Jag var lite lat igår. Min dotter är på skolresa och jag tillbringade gårdagen vid båten som snart ska sjösättas. Senare blev jag bjuden på grillat, så igår slapp jag laga middag. Därav inget recept i dag!

Ha en trevlig dag! 🙂 Mia

 

Annons
Annons