Annons
Annons

Morgonens aktiviteter, lite om affirmation och frukostrecept.

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
22 maj, 2013
Morgonens aktiviteter, lite om affirmation och frukostrecept.

I morse var jag hos sjukgymnasten igen. Denna gång blev det både andningsövningar och avslappning. Det är något jag har jättesvårt för, därför att värken tar över, och man ligger och tänker på den hela tiden när man ska ligga stilla och försöka slappna av. Dessutom skulle jag andas på rätt sätt samtidigt. Jag fick kämpa för att det skulle funka! Det gäller att hitta en ställning där man ligger bekvämt, vilket jag har jättesvårt att hitta. Det blir obekvämt redan efter några minuter.

Vi kör avslappningar i kören också. En stund på varje rep, leder vår dirigent oss i avslappning och affirmation. Affirmation är att på ett positivt sätt påstå något om sig själv i syfte att förbättra sin/en situation. Antingen att man skriver ner det eller som vi gör det, genom att lyssna. Många idrottsmän använder sig av affirmation inför tävlingar, likasom vi gör det inför våra tävlingar.

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Jag älskar smoothie! Helst med kokosmjölk . Dessa detoxdagar har jag ätit smoothie till frukost varje morgon med olika frukter och bär. Vissa gånger har det smakat bättre än andra dagar, beroende på hur den blandas. Jag gör nästan aldrig samma smoothie flera gånger. Det blir av det man har hemma för tillfälle. Ibland blir det på grönsaker men oftast på frukt och bär. I morse hade jag bara en banan och kokosmjölk hemma. Däremot har jag alltid Mighty Berries i skafferiet. En produkt som är bra att ta till när man inte har frukt eller bär hemma eller om man kanske inte äter så mycket frukt. Eller som jag! Jag vill vara säker på att få i mig massor av bra antioxidanter! Det är svårt att få i sig så mycket, även om man äter frukt och bär dagligen. Jag ser till att få i mig Mighty Berries i smoothie eller fruktjuice varje dag. Mighty Berries är ett kosttillskott som består av antioxidantrika frukter och bär och har ett ORAC -värde på över 6500 per portion. Inte dumt alls. Så att blanda ner en sked av bärpulvret i smoothien eller i yoghurten, är inte alls fel, även om man har frukt hemma!

Annons

Min smoothie i morse:
200 g kokosmjölk, på tetra
1 banan
1 msk Mighty Berries
1 msk kokosolja med smak

Mixa! Toppa med gojibär, kokosflingor och solrosfrön! Drick/ät/njut!
Denna smoothie blev riktigt krämig och supergod! 🙂

Ha en bra dag! Mia

Annons
Annons