Annons
Annons

Sparris med citrusdressing innan köravslutning!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
19 juni, 2013
RSC sjunger utanför Britt-Helenes hus i Rönninge

I lördags var jag i Årsta då The Entertainmen, den manliga halvan av Stjärnjulskören hade sin terminsavslutning. De gav en bejublande konsert i eftermiddagssolen på Årsta torg. Trevligt!

The Entertaimen sjunger på Årsta torg sommarne 2013
Foto: Mia Hagenmalm

Och Igår hade vi avslutning och fest med min kör Rönninge Show Chorus. Dock utan konsert, och nu väntar några månaders sommarlov innan vi drar igång igen i augusti. Det var en fin kväll igår, och jag var hemma nästan vid midnatt. Det ska bli skönt faktiskt att få lite vila, samtidigt som jag kommer att sakna att få sjunga och träffa alla mina fina körsystrar. Barbershopvärlden och kören är inte bara en hobby. Det är något mycket större och mer än så. En livsstil helt enkelt, som jag älskar!

RSC sjunger utanför Britt-Helenes hus i Rönninge
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

Här sjunger några tjejer taggar på kvällskvisten. Ja det sjungs mycket när det är fest! Och här har bara kvällen börjat. 🙂

Ibland blir det lite stressigt mellan jobb och kör, men samtidigt vill jag äta ordentlig mat för att orka genomföra våra repetioner som kan vara ganska tuffa. Ja vi sjunger ju inte endast utan vi har en hel del koreografi i våra låtar. Rörelser och dans, samt sång på hög nivå är riktigt svettigt. Det ska inte bara se bra ut, vi måste ju låta bra också. Och fejset ska var på hela tiden. Vi blir ordentligt drillade av våra dirigenter. Inget fusk går igenom om man säger. Vi kan sjunga igenom en fras eller stycke 6-7 gånger innan de är nöjda. 🙂

Igår blev det en middag av det man tager vad man haver i kylen. Skivade en zucchini som jag stekte i olja med örtsalt, rev lite färska rödbetor och kokade sparris som jag gjorde en riktigt god dressing till. Till det åt jag några skivor parmaskinka.

Sparrisen skulle man mycket väl kunna använda som en läcker förrätt. Väldigt lyxigt att äta till middag så där på en tisdagskväll. 🙂

Sparris med citrusdresing:
1 knippe sparris
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk honung
0,5 msk citronsaft
0,5 msk apelsinsaft
0,5 msk apelsin, skal av
herbamare örtsalt
chiliflakes

Gör så här:
Skär av roten på sparrisen och koka den några minuter i lite saltat vatten. Gnugga apelsinen i vinäger, vilket är ett bra sätt att avlägsna kemikalier/ bekämpningsmedel. Skölj sedan i vatten. Riv skalet från apelsinen. Blanda alla ingredienser till dressingen. Lägg upp den varma sparrisen på ett fat och toppa med dressing. Dekorera eventuellt med bitar av apelsin. Smaklig måltid.

Sparris på vitt fat med apelsindressing
Foto: Mia Hagenmalm

Ikväll kommer jag att ägna min tid i köket, för att fixa lite gott inför midsommar. Så du är välkommen att titta in under morgondagen eller eventuellt sent ikväll. Lite spännande bakverk utan socker förstås, och tips på plockmat står på agendan.

Ha en fin dag! Mia

 

Annons
Annons